19.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentFocuri de armă în Portul Constanța pentru prinderea unor contrabandişti de ţigări

Focuri de armă în Portul Constanța pentru prinderea unor contrabandişti de ţigări

Poliţiştii de frontieră, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, au descoperit, în portul maritim, peste 5.600 de pachete cu ţigări de contrabandă, la bordul unei nave sub pavilion Sierra Leone, informează un comunicat transmis, marţi, de Garda de Coastă.

Potrivit sursei citate, în cadrul unei acţiuni desfăşurată, luni seară, în Portul Constanţa, pentru combaterea contrabandei cu ţigări, în cadrul unui dosar penal, poliţiştii de frontieră au observat, în dana 93, în dreptul unei nave sub pavilion Sierra Leone, câteva persoane care descărcau mai multe baxuri de ţigări.

Poliţiştii au intervenit pentru reţinerea acestora, însă cei patru nu s-au supus somaţiilor verbale, încercând să fugă şi, astfel, au executat trei focuri de avertisment în plan vertical, persoanele fiind reţinute şi conduse la sediul Gărzii de Coastă.

În continuarea cercetărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cei în cauză sunt trei cetăţeni sirieni şi un cetăţean libian, cu vârste cuprinse între 20 şi 33 de ani, care au declarat că intenţionau să comercializeze ţigările pentru a obţine profit.

De asemenea, în continuarea acţiunii, s-a efectuat un supracontrol asupra navei sub pavilion Sierra Leone, fiind descoperite, în total, pe cheu şi la bordul navei, 5.660 pachete de ţigări în valoare de aproximativ 79.000 lei şi suma de 1.660 de dolari, care au fost indisponibilizate. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS