29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentTablouri realizate în sec. XIX-XX, ridicate dintr-un târg din Sectorul 6

Tablouri realizate în sec. XIX-XX, ridicate dintr-un târg din Sectorul 6

Poliţiştii bucureşteni au identificat, astăzi, două persoane care vindeau într-un târg din Sectorul 6 mai multe picturi, posibil datate în perioada celei de a doua jumătăţi a secolului XIX – prima jumătate a secolului XX. Picturile sunt atribuite, conform semnăturilor, unor artişti plastici cunoscuţi. Cei ce le vindeau nu aveau acte de provenienţă şi nici rapoarte de expertiză. Acesta a fost și pentru care oamenii legii au confiscat picturile.

„Direcția Generală de Poliției a Municipiului București – Serviciul de Investigații Criminale, în acord cu operațiunea desfășurată la nivel european, sub coordonarea Europol, pentru prevenirea si combaterea infracțiunilor care aduc atingere patrimoniului cultural național mobil și imobil, in urma unei acțiuni de verificare a persoanelor care comercializează bunuri culturale mobile, desfășurată astăzi, 03.10.2020, într-un târg din sectorul 6, au identificat două persoane care ofereau spre vanzare mai multe bunuri de semnificatie culturală, respectiv picturi realizate, în diferite tehnici, pentru care nu aveau acte de proveniență si nici rapoarte de expertiză conform normelor privind comercializarea bunurile culturale mobile.

În acest sens, s-a procedat la ridicarea a 16 picturi, posibil datate în perioada celei de a doua jumătăți a secolui XIX – prima jumatate a secolului XX, atribuite conform semnaturilor unor artisti plastici cunoscuți”, a informat Poliția Capitalei, citată de Hotnews.

Potrivit oamenilor legii, cercetările sunt continuate în vederea stabilirii provenienţei, cât şi a însemnătăţii culturale a acestora.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS