-0.1 C
Craiova
joi, 9 decembrie, 2021
Știri de ultima orăEvenimentDosar penal pentru fraudă la vot pentru o femeie de 81 de ani

Dosar penal pentru fraudă la vot pentru o femeie de 81 de ani

O femeie de 81 de ani, cu domiciliul în străinătate, a votat pe listele suplimentare de la o secţie de votare din Bihor fără a avea domiciliul stabilit pe raza comunei respective, şi s-a ales cu dosar penal pentru fraudă la vot, a informat, într-un comunicat, IPJ Bihor, citat de agerpres.

„În cauză a fost întocmit dosar penal şi se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de fraudă la vot, cercetările fiind continuate de poliţiştii Secţiei nr. 4 de Poliţie Rurală Marghita“, se arată în comunicat.

Primul dosar penal întocmit astăzi pentru fraudă la vot este al unei bihorence de 45 de ani, care a votat de două ori, la o secţie de votare din localitatea bihoreană Săldăbagiu de Barcău şi apoi la o secţie de votare din localitatea bihoreană Chişlaz.

Pe lângă cele două dosare penale, în Bihor au fost înregistrate şase sesizări referitoare la posibile contravenţii sau infracţiuni electorale, din care cinci s-au confirmat, iar cu privire la una dintre acestea se efectuează în continuare verificări.

Au mai fost aplicate două sancţiuni contravenţionale, ambele cu avertisment, una unei persoane care şi-a fotografiat buletinul de vot la o secţie de votare din localitatea bihoreană Derna, iar alta conform prevederilor Legii nr. 55/2020, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie (purtarea măştii de protecţie), într-o secţie de votare din municipiul Oradea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Noua Zeelandă, plan prin care vrea să elimine fumatul...

Noua Zeelandă va interzice fumatul pentru următoarele generații, astfel...

ȘTIRI GdS