22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentDosar penal pentru fraudă la vot pentru o femeie de 81 de ani

Dosar penal pentru fraudă la vot pentru o femeie de 81 de ani

O femeie de 81 de ani, cu domiciliul în străinătate, a votat pe listele suplimentare de la o secţie de votare din Bihor fără a avea domiciliul stabilit pe raza comunei respective, şi s-a ales cu dosar penal pentru fraudă la vot, a informat, într-un comunicat, IPJ Bihor, citat de agerpres.

„În cauză a fost întocmit dosar penal şi se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de fraudă la vot, cercetările fiind continuate de poliţiştii Secţiei nr. 4 de Poliţie Rurală Marghita“, se arată în comunicat.

Primul dosar penal întocmit astăzi pentru fraudă la vot este al unei bihorence de 45 de ani, care a votat de două ori, la o secţie de votare din localitatea bihoreană Săldăbagiu de Barcău şi apoi la o secţie de votare din localitatea bihoreană Chişlaz.

Pe lângă cele două dosare penale, în Bihor au fost înregistrate şase sesizări referitoare la posibile contravenţii sau infracţiuni electorale, din care cinci s-au confirmat, iar cu privire la una dintre acestea se efectuează în continuare verificări.

Au mai fost aplicate două sancţiuni contravenţionale, ambele cu avertisment, una unei persoane care şi-a fotografiat buletinul de vot la o secţie de votare din localitatea bihoreană Derna, iar alta conform prevederilor Legii nr. 55/2020, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie (purtarea măştii de protecţie), într-o secţie de votare din municipiul Oradea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS