-0.1 C
Craiova
joi, 9 decembrie, 2021
Știri de ultima orăEvenimentDeţinut găsit mort în celulă, la Penitenciarul Giurgiu

Deţinut găsit mort în celulă, la Penitenciarul Giurgiu

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru moarte suspectă după ce un deţinut de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Giurgiu a fost găsit mort în celulă, anunţă agerpres.

„În seara zilei de sâmbătă, 26 septembrie, în jurul orei 19,30, cu ocazia efectuării apelului de seară, personalul Penitenciarului Giurgiu a constatat faptul că o persoană privată de libertate aflată în evidenţele cabinetului medical cu o serie de afecţiuni cronice, nu prezenta semne vitale. În această situaţie a fost alertat personalul medical propriu concomitent cu solicitarea prin apel 112 a sprijinului unui echipaj de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean. În ciuda manevrelor de resuscitare aplicate, decesul persoanei private de libertate a fost declarat la ora 20.35“, se arată într-un comunicat de presă emis astăzi de Penitenciarul Giurgiu.

Al treilea deces în Penitenciarul Giurgiu, în trei săptămâni

În conformitate cu prevederile legale, evenimentul a fost notificat Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, pentru efectuarea cercetărilor specifice, şi în cauză a fost deschis un dosar penal pentru moarte suspectă.

Totodată, s-a procedat la informarea familiei deţinutului, a judecătorului de supraveghere a privării de libertate şi a Poliţiei Municipiului Giurgiu.

Potrivit unor surse, pe corpul deţinutului nu au fost găsite urme de violenţă, acesta fiind găsit în stop cardio-respirator.

Acesta este al treilea deţinut găsit decedat în incinta Penitenciarului Giurgiu în ultimele două săptămâni. În data de 14 septembrie, alţi doi deţinuţi, cu vârste de 32, respectiv, 41 de ani, au fost găsiţi decedaţi în celulă fără urme de violenţă asupra lor, iar poliţiştii efectuează şi în acest caz cercetări pentru moarte suspectă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Chirurgul Irinel Popescu, acuzat că a vrut să dea...

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) l-au trimis în judecată...

ȘTIRI GdS