8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPolițist împușcat mortal într-un centru de arest preventiv din Londra

Polițist împușcat mortal într-un centru de arest preventiv din Londra

Un ofițer de poliție a fost împușcat mortal la într-un centru de arest preventiv din sudul Londrei, de un bărbat care fusese reținut, anunţă BBC, citat de digi24.

Se presupune că suspectul a fost dus la centru, unde a fost percheziționat, iar după aceea a procurat o armă cu care a tras asupra ofițerului, după care s-a împușcat și el.

Ofițerul a primit primul ajutor la fața locului de la la paramedici, dar a murit în scurt timp, la spital.

Arma folosită nu era din arsenalul poliţiei

Un tânăr de 23 de ani a fost reținut în urma acestui incident, iar apoi a fost dus la spital cu o plagă produsă prin împușcare, starea lui fiind critică. Anchetatorii spun că în acest incident nu a fost folosită o armă a forțelor de poliție.

Întrebat despre modul în care o persoană ar putea intra în clădire cu o armă, fostul inspector Chris Phillips a spus: „Există o părere generală că reținuții sunt percheziționați înainte de a fi transportați la secția de poliție, dar asta nu se întâmplă întotdeauna”.

Premierul Boris Johnson a transmis condoleanțe printr-un mesaj postat pe o rețea de socializare: „Condoleanțele mele profunde sunt adresate familiei, prietenilor și colegilor ofițerului de poliție care a fost ucis în Croydon, noaptea trecută. Avem o datorie uriașă față de cei care își riscă propria viață pentru a ne păstra securitatea”.

Incidentul este acum anchetat de mai multe structuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS