5.8 C
Craiova
sâmbătă, 31 octombrie, 2020
Știri de ultima oră Eveniment Moaștele Papei Ioan Paul al II-lea, sustrase dintr-o catedrală din Italia

Moaștele Papei Ioan Paul al II-lea, sustrase dintr-o catedrală din Italia

Un relicvariu din aur și cristal, conținând picături de sânge ale papei Ioan Paul al II-lea, a fost furat de la catedrala din orașul italian Spoleto, situat în centru țării. Anunţul a fost făcut de episcopul așezământului, conform Reuters.

Papa Ioan Paul al II-lea a murit în 2005, după 27 de ani de pontificat. Obiectul sacru a dispărut miercuri din altarul dedicat papei Ioan Paul al II-lea.

Un cleric a observat lipsa relicvariului

Un cleric care se îngrijea de catedrală pe timpul nopții a observat lipsa relicvariului. Acesta avea în interior un flacon care conținea câteva picături din sângele papei.
Moaștele, obiecte venerate de catolici, sunt de obicei bucăți din hainele sau trupul sfântului.

Moaștele furate din Spoleto erau ținute temporar în catedrală

Moaștele furate din Spoleto erau ținute temporar în catedrală, până la inaugurarea uneia noi, în Umbria, închinată fostului papă.
„Înapoiați relicvariul catedralei și credincioșilor”, a îndemnat arhiepiscopul Renato Boccardo, un apropiat al papei Ioan Paul al II-lea.

Arhiepiscopul a mai spus că nu este clar dacă relicvariul a fost furat pentru recompensă, cum s-a mai întâmplat cu astfel de obiecte în Italia. Poliția verifică înregistrările de pe camerele video din interiorul și exteriorul catedralei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Poliţia pariziană a reţinut un bărbat înarmat cu două...

Poliţia a reţinut astăzi la Paris un bărbat, după ce acesta i-a ameninţat pe oamenii legii cu două cuţite, relatează Reuters, citată...

Primele bilanţuri ale cutremurului care a afectat Turcia şi...

Un cutremur puternic, măsurând 6,7 pe scara Richter, a fost înregistrat astăzi în largul insulei grecești Samos, în Marea Egee, la o...

S-a constituit noul Consiliu Local Craiova

S-a constituit noul Consiliu Local Craiova.

Liga 3 / Universitatea II Craiova, victorioasă în Valea...

Universitatea II Craiova a „spart gheaţa“ şi a câştigat primul meci al sezonului în etapa 8. Elevii lui Ionuţ Stancu s-au impus...

Cristian și Ruse, „încoronate“ la Istanbul. Victorie în două...

Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse au triumfat la Istanbul. Cele două românce, care s-au întâlnit și în proba de simplu, au câștigat...

Liga Elitelor / Toate echipele craiovene luptă în Bănie!...

Finalul de săptămână ne aduce meciuri foarte interesante la Liga Elitelor. Pentru prima dată în acest sezon, toate echipele Craiovei evoluează acasă.