7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCantitate impresionantă de canabis, plantată în Dâmbovița. La recoltare, fermierii au folosit zilieri

Cantitate impresionantă de canabis, plantată în Dâmbovița. La recoltare, fermierii au folosit zilieri

În județul Dâmbovița, doi bărbați au plantat canabis pe șase hectare de pământ pentru a obține ulei utilizat în scopuri terapeutice. Polițiștii și procurorii au făcut mai multe percheziții și au găsit o cantitate impresionantă de canabis care fusese recoltat cu ajutorul unor zilieri, potrivit HotNews.

În primăvara anului 2020, cei doi au înființat, pe raza județului Dâmbovița, o plantație de cânepă, pe o suprafață de aproximativ șase hectare, potrivit DIICOP. Cei doi au plantat cânepa în scopul procesării și extragerii uleiului pentru folosirea terapeutică, nefiind destinat pieței de consum. În cursul lunii septembrie, plantația a ajuns la maturitate. Astfel că s-a trecut la recoltarea acesteia, folosindu-se lucrători zilieri de pe raza localității în care se afla cultura. Plantele rezultate au fost transportate în vederea prelucrării neautorizate în două locuri din județele Ilfov și Prahova.

Joi, procurorii au făcut mai multe razii în urma cărora au găsit cantități importante de canabis.

„Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Dâmbovița împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Dâmbovița au efectuat opt percheziții domiciliare, pe raza municipiului București și a județelor Dâmbovița, Ilfov și Prahova. În urma acestora au fost ridicate 250 de kilograme de plante susceptibile a fi canabis, 335 de sticluțe de ulei de cânepă, 123 de kilograme de semințe de cânepă, o tonă de masă verde, ce a fost sigilată corespunzător”, au anunțat reprezentanții DIICOT.

Astăzi, Tribunalul Dâmbovița a dispus arestarea la domiciliu a unui inculpat, pentru o perioadă de 30 de zile. Celălalt se află sub control judiciar pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS