4.2 C
Craiova
marți, 30 noiembrie, 2021
Știri de ultima orăEvenimentTraficanţi de droguri şi etnobotanice, reţinuţi de procurori

Traficanţi de droguri şi etnobotanice, reţinuţi de procurori

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca şi procurorii DIICOT au efectuat 39 de percheziţii domiciliare şi au reţinut 12 traficanţi de droguri şi etnobotanice din municipiul Cluj-Napoca şi judeţul Hunedoara, anunţă agerpres.

Au fost efectuate percheziţii şi în comunele Floreşti, Chinteni şi Baciu din judeţul Cluj.

Anchetatorii au descoperit şi ridicat 525 g canabis, 222 g de substanţe susceptibile de a produce efecte psihoactive, suma de 6.484 lei, 5 laptopuri, telefoane mobile, 7 cântare electronice, un pistol de airsoft, instrumente pentru consumul drogurilor, fiind capturate alte 3 kg de substanţe psihoactive.

În urma acestei acţiuni, au fost reţinute 12 persoane pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc, în formă continuată, şi efectuare de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, în formă continuată.

Gruparea comercializa droguri din 2017

Conform DIICOT, în cauză s-a reţinut faptul că, în perioada 2017-2020, o grupare formată din 28 de persoane a desfăşurat activităţi de comercializare de droguri de risc şi substanţe susceptibile de a produce efecte psihoactive către consumatori de pe raza judeţelor Cluj şi Hunedoara.

Cei 12 inculpaţi vor fi prezentaţi, astăzi, Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Alba Iulia şi BCCO Târgu Mureş şi al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Circulația întreruptă pentru Ziua Națională în centru Craiovei

Primăria Municipiului Craiova a anunțat că, în data de...

ȘTIRI GdS