8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAleksei Navalnîi a ieşit din spital

Aleksei Navalnîi a ieşit din spital

Opozantul rus Aleksei Navalnîi, considerat unul dintre cei mai vocali critici ai Kremlinului, a fost externat din spitalul din Berlin unde a fost tratat după ce i s-a făcut rău în timpul unui zbor în Siberia luna trecută, iar apoi a fost transferat cu avionul la Berlin pe când se afla în comă, relatează agerpres, citând Reuters şi DPA.

„Starea pacientului s-a îmbunătăţit suficient încât tratamentul medical de urgenţă să poată să înceteze“, a indicat Clinica Charite într-un comunicat difuzat astăzi.

„Pe baza progresului şi a stării actuale a pacientului, medicii curanţi cred că recuperarea sa completă este posibilă. Cu toate acestea, este încă prematur să se evalueze efectele potenţiale pe termen lung ale otrăvirii sale grave“, se menţionează în comunicatul clinicii germane.

Moscova nu recunoaşte nimic

Berlinul a afirmat că teste efectuate în Germania, în Franţa şi în Suedia au stabilit că Navalnîi a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din familia Noviciok, iar Occidentul a cerut explicaţii Rusiei.

Moscova susţine că încă nu a văzut probe ale vreunui delict în cazul îmbolnăvirii lui Navalnîi şi a refuzat să deschidă o anchetă, declanşând doar o investigaţie preliminară. Kremlinul neagă orice implicare.

„Decizia de a face publice detaliile stării de sănătate ale domnului Navalnîi a fost luată după consultarea cu pacientul şi soţia sa“, a indicat Clinica Charite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS