5.8 C
Craiova
sâmbătă, 31 octombrie, 2020
Știri de ultima oră Eveniment Scrisoare cu ricină, trimisă la Casa Albă. O femeie, arestată

Scrisoare cu ricină, trimisă la Casa Albă. O femeie, arestată

Poliţia din Canada a percheziţionat luni un apartament dintr-o suburbie a oraşului Montreal, în legătură cu o femeie arestată pentru trimiterea unei scrisori cu ricină la Casa Albă şi la alte cinci adrese din Texas, a anunţat poliţi canadiană, potrivit The Guardian.

Autorităţile americane au arestat duminică o femeie la frontiera dintre SUA şi Canada de lângă Buffalo, New York, bănuind că a trimis otrava mortală prin poştă, adresată Casei Albe. Femeia are cetăţenie canadiană şi franceză.

Aceasta va apărea marţi, la ora 16:00. EDT (20:00 GMT), în faţa judecătorului H. Kenneth Schroeder, Jr., din Buffalo, a declarat o purtătoare de cuvânt a instanţei federale din districtul de vest din New York.

”Credem că au fost trimise în total şase scrisori, una către Casa Albă şi cinci către Texas. Nu putem confirma că a locuit în (apartament), dar este legat de ea”, a declarat poliţistul cnadian Charles Poirier în faţa clădirii în care s-a desfăşurat desfăşura percheziţia.

Poirier nu a putut spune unde anume în Texas au fost expediate plicurile, dar departamentul de poliţie din Mission, Texas, a primit o scrisoare suspectă în cursul săptămânii trecute, a spus Art Flores, un purtător de cuvânt al departamentului. Departamentul nu a deschis plicul şi l-a predat către FBI, a spus el.

Flores a mai spus că poliţia a arestat-o ​​pe femeia despre care se crede că ar fi fost reţinută în Buffalo la începutul anului 2019, dar a spus că nu deţine înregistrări legate de arestare.

FBI investighează cazul

FBI investighează cazul unor mai multe scrisori cu ricină trimise instituţiilor de aplicare a legii şi de detenţie din sudul Texasului, a declarat pentru Reuters o sursă din forţele de aplicare a legii din SUA.

Până în prezent, autorităţile nu au găsit nicio legătură cu grupuri politice sau teroriste, dar ancheta este în desfăşurare, a spus sursa.

Operaţiunea este condusă de echipa specială a poliţiei candiene pentru produse chimice, biologice, radiologice, nucleare şi explozive.

Sâmbătă, poliţia canadiană a confirmat că scrisoarea de la Casa Albă a fost trimisă din Canada şi a declarat că FBI a solicitat asistenţă.

Plicul a fost interceptat la un centru de poştă guvernamental înainte de a ajunge la Casa Albă.

Ricina se găseşte în mod natural în boabele de ricină, dar este nevoie de un act deliberat pentru a o transforma într-o armă biologică. Ricina poate provoca moartea în decurs de 36 până la 72 de ore de la expunerea la o cantitate mică ca un vârf de ac. Nu există niciun antidot cunoscut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Poliţia pariziană a reţinut un bărbat înarmat cu două...

Poliţia a reţinut astăzi la Paris un bărbat, după ce acesta i-a ameninţat pe oamenii legii cu două cuţite, relatează Reuters, citată...

Primele bilanţuri ale cutremurului care a afectat Turcia şi...

Un cutremur puternic, măsurând 6,7 pe scara Richter, a fost înregistrat astăzi în largul insulei grecești Samos, în Marea Egee, la o...

Condamnată după ce și-a lăsat fiica bolnavă singură acasă....

O femeie din Scoția a fost găsită vinovată, după ce și-ar fi lăsat fiica bolnavă acasă, pentru a pleca în club, timp...

Român căutat de austrieci pentru 58 de furturi, prins...

Un român care era dat în urmărire în Austria fiind acuzat că a comis 58 de furturi, a fost prins la Cisnădie,...

Bătrân judecat pentru că şi-a omorât şi tranşat fiul,...

Un bărbat, de 73 de ani, este judecat de Tribunalul Neamţ pentru că şi-a omorât fiul, apoi i-a tranşat cadavrul şi l-a...

Fostul poliţist Eugen Stan, condamnat definitiv la 20 de...

Fostul poliţist Eugen Stan, acuzat de mai multe agresiuni sexuale, a fost codamnat definitiv de Curtea de Apel București la 20 de...