11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPedeapsă indulgentă pentru un pedofil care a abuzat un copil „ca să nu-şi înşele nevasta“

Pedeapsă indulgentă pentru un pedofil care a abuzat un copil „ca să nu-şi înşele nevasta“

Un bărbat, de 44 de ani, dintr-o comună ieșeană a fost condamnat la doar șapte ani de închisoare după ce a recunoscut că a violat și a abuzat sexual de mai multe ori un copil de șase ani, coleg de clasă al fiului său, scrie Ziarul de Iaşi.

Pedofilul a susținut în fața instanței că a recurs la aceste fapte pentru a nu-și înșela soția care este plecată la muncă în străinătate.

Agresorul e prieten cu tatăl victimei, iar fiul său – coleg de clasă cu micuţul abuzat

Potrivit judecătorilor de la Hârlău, bărbatul din comuna Maxut locuieşte, împreună cu familia sa, pe aceeaşi stradă cu victima, un băiat de şase ani.

Judecătorii arată în motivarea acestui caz şocant că soția lui Loghin munceşte în Cipru şi se întoarce acasă de două ori pe an. Pe Marian Loghin şi tatăl victimei îi leagă o amiciţie mai veche, cei doi lucrând, pentru o perioadă, în Germania.

Din acest motiv, părintele părţii vătămate obişnuia să îl lase pe acesta să vină acasă la Loghin, pentru a se juca pe calculator cu fiul acestuia.

Prima agresiune sexuală a avut loc în iulie 2017, când victima şi fiul lui Loghin se jucau pe calculator. Loghin şi-a trimis fiul la un magazin, pentru a putea rămâne singur cu victima.

„În momentul în care fiul său a plecat spre magazin, inculpatul l-a ridicat pe persoana vătămată minoră de la calculator, unde acesta se juca, şi, profitând de incapacitatea acestuia de a înţelege semnificaţia anumitor acte, precum şi de relaţia de autoritate pe care o avea asupra acestuia, l-a aşezat pe patul din cameră, şi-a dat jos pantalonii şi lenjeria intimă şi i-a solicitat persoanei vătămate să-i frece penisul“, au precizat judecătorii.

Abuzurile au durat un an şi jumătate

Aceştia au mai arătat că agresorul a întreţinut şi un act sexual oral cu copilul, la finalul căruia i-a cerut minorului să rămână „secretul lor“.

Între iulie 2017 şi decembrie 2018, pedofilul şi-a violat de cinci-şase ori victima, de fiecare dată copilul fiind obligat să-i facă sex oral.

În aceeaşi perioadă, de mai multe ori, l-a agresat sexual, cerându-i să îi frece penisul. Ultima agresiune sexuala a avut loc în decembrie 2018, când victima a mers cu colindul la agresor.

„Inculpatul şi-a justificat gestul prin aceea că, întrucât soţia sa era plecată din ţară, iar el simţind nevoia de a face sex, a preferat să se masturbeze şi să îşi satisfacă plăcerile sexuale cu un copil, decât să meargă la o femeie străină, întrucât nu a vrut să-şi strice casa, precizând şi că, în momentele în care întreţinea acest gen de raporturi sexuale cu persoana vătămată minoră, simţea «o plăcere», «o satisfacţie» care «îl făceau să se simtă mai bine decât atunci când se masturba singur»“, se mai arată în motivarea judecătorilor.

Judecătorii l-au crezut şi i-au dat doar jumătate din pedeapsă

Invocând această recunoaştere, judecătorii de la Hârlău nu au acordat pedeapsa maximă individului. Bărbatul a primit șase ani pentru viol şi trei pentru agresiune sexuală. Adică o pedeapsă finală de şapte ani de închisoare, după contopire, în condiţiile în care pedeapsa maximă pentru viol asupra unui minor este de 12 ani, iar pentru agresiune sexuală este de zece ani.

Judecătorii au mai stabilit și daune morale de 50.000 de lei. Decizia este definitivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS