16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentO navă cu comandant român a salvat patru marinari surprinşi de furtună în Golful Mexic

O navă cu comandant român a salvat patru marinari surprinşi de furtună în Golful Mexic

O navă la comanda căreia se află un comandant român a intervenit pentru a salva patru marinari aflați pe o ambarcațiune care lua apă. Incidentul a avut loc în Golful Mexic, în timpul furtunii tropicale Sally, anunţă tvr.

Surprinşi de furtuna tropicală Sally

Nava COSCO Malaysia, la comanda căreia se află comandantul de cursă lungă Bogdan Rusu, a salvat patru marinari aflați pe un velier în Golful Mexic. Incidentul a avut loc la aproximativ 68 de mile vest de Clearwater, în jurul orei 11.00 (local GMT), în timpul furtunii tropicale Sally.

Cei patru marinari ai velierului Yes Dear erau în mare pericol – nava lor lua apă, iar paza de coastă a mericană (US Coast Guard) a abandonat salvarea cu un elicopter din cauza vremii nefavorabile.

Nava COSCO Malaysia, înregistrată în Hong Kong, a înfruntat uraganul și i-a salvat pe cei patru marinari, debarcându-i apoi în siguranță în portul american Tampa Bay.

„Un lucru extraordinar“

US Coast Guard a mulțumit comandantului navei pentru curajul și efortul echipajului, prin președintele Grupului de Căutare și Salvare, Benjamin Strong. Acesta a subliniat că „salvarea unei vieți pe mare este o provocare, salvarea a patru vieți într-o furtună tropicală este un lucru extraordinar”.

Comandantul Bogdan Rusu ar putea fi propus pentru premiul „Bravery at Sea“, conferit de Secretariatul General al Organizației Maritime Internaționale (IMO), pentru acte de bravură pe mare.

Propunerile pentru acest premiu se fac anual către Secretariatul General al IMO, până în luna aprilie a anului următor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS