14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentBărbatul judecat pentru incendierea unui craiovean rămâne în arest

Bărbatul judecat pentru incendierea unui craiovean rămâne în arest

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au dispus, ieri, menținerea arestului preventiv față de un bărbat de 32 de ani, acuzat că a aruncat cu sticle pline cu benzină într-un craiovean. Acesta din urmă a decedat în urma arsurilor suferite. Bărbatul de 32 de ani a fost trimis în judecată în ianuarie, anul acesta. Inculpatul este judecat pentru omor calificat, tentativă de omor și distrugere.

Cercetările în acest dosar au fost începute de procurorii doljeni în vara anului trecut. Anchetatorii au reținut că, pe 13 august, inculpatul a hotărât să se răzbune pe un vecin, pe craioveanul Alin Suflea. În fața anchetatorilor, inculpatul a susținut că „avea o relaţie conflictuală cu victima de mai mulţi ani“. În dimineața zilei de 13 august a decis să se răzbune.
Procurorii doljeni au stabilit că inculpatul a umplut mai multe sticle cu benzină și a atacat victima.

„După aproximativ zece minute, l-a observat pe S.A. coborând pe scări şi, când a ajuns la etajul 1 al blocului, în timp ce era poziţionat cu spatele, a aprins materialul textil al unei sticle cu o brichetă şi, din uşa apartamentului, a aruncat în direcţia acestuia. În urma impactului cu betonul, sticla s-a spart, iar substanţa inflamabilă a luat foc, flăcările cuprinzând hainele victimei. Inculpatul a continuat să arunce cu sticle incendiare în direcţia victimei şi în alte locuri de pe casa scării“, au precizat anchetatorii în rechizitoriul întocmit.

Victima atacului a decedat la Bucureşti

Un bărbat care a auzit țipetele victimei a ieșit să vadă ce se întâmplă. Și acesta a fost rănit, în timp ce încerca să-l salveze pe Alin. „Persoana vătămată a constatat că pe casa scării era fum gros şi miros de substanţă inflamabilă. S-a deplasat în locul unde se afla victima şi i-a stins focul care îi cuprinsese părul de pe cap. Inculpatul a observat acţiunea de salvare a victimei şi a mai aruncat cu alte sticle cu substanţă inflamabilă în direcţia victimei, lângă care se afla persoana vătămată. Acesta din urmă a suferit vătămări corporale în zona picioarelor şi a capului”, au explicat anchetatorii.
Alin Suflea a fost transportat la Spitalul de Urgență Craiova, iar de aici a fost dus cu un elicopter SMURD la o unitate medicală din București. Tânărul a decedat pe data de 7 septembrie.

Bărbatul judecat pentru incendierea unui craiovean, în arest

Inculpatul a fost arestat preventiv pe data de 14 august 2019. De atunci, instanța a tot prelungit mandatul de arestare emis pe numele acestuia.
Acelaşi lucru s-a întâmplat şi luni, pe 14 septembrie.
„Menţine ca fiind legală şi temeinică măsura arestării preventive luate faţă inculpatul D.R., măsură dispusă prin încheierea nr. 120/14.08.2019 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dolj(…). Respinge cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar sau a arestului la domiciliu formulată de inculpat prin apărător”, a dispus instanţa.
Hotărârea Tribunalului Dolj poate fi contestată de inculpat la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS