2 C
Craiova
sâmbătă, 28 noiembrie, 2020
Știri de ultima oră Eveniment 12 morţi şi zeci de mii de evacuaţi, în urma incendiilor din California

12 morţi şi zeci de mii de evacuaţi, în urma incendiilor din California

Incendiile de vegetaţie continuă să facă ravagii pe teritoriul statelor California, Oregon şi Washington, din vestul Statelor Unite, distrugând oraşe şi blocând lumina Soarelui în San Francisco, scrie agerpres, citând DPA.

Cel puţin 12 persoane şi-au pierdut viaţa, iar circa 3.900 de imobile au fost distruse de flăcări până în prezent, a anunţat joi autoritatea statală de protecţie împotriva incendiilor.

În California, flăcările au distrus 1,25 de milioane de hectare până în prezent. Potrivit Cal Fire, agenţia pentru protecţia împotriva incendiilor, şase dintre cele mai ample 20 de incendii de vegetaţie din istoria Californiei s-au produs în 2020.

Flăcările, care au cuprins 365.000 de hectare în Oregon, au forţat zeci de mii de persoane să-şi părăsească locuinţele, iar guvernatoarea Kate Brown a avertizat că dezastrul ar putea duce la cel mai grav bilanţ de victime omeneşti şi locuinţe distruse având drept cauză incendiile de vegetaţie din istoria acestui stat.

Incendiile au făcut victime în toate cele trei state

„Nu am mai văzut niciodată o asemenea amploare de incendii scăpate de sub control pe teritoriul statului nostru“, a declarat Brown joi, în cadrul unei informări de presă.

Incendiile au făcut deja ravagii în cinci oraşe din Oregon, unde cel puţin două persoane şi-au pierdut viaţa. În California s-au înregistrat trei decese, iar în Washington a murit un copil, potrivit autorităţilor din fiecare stat.

În Portland, primarul Ted Wheeler a emis o stare de alertă municipală din cauza condiţiilor extreme provocate de incendii, care ameninţă vieţi omeneşti şi locuinţe atât în oraş, cât şi în zona sa metropolitană.

Autorităţile din California depun în continuare eforturi pentru a căuta 12 persoane date dispărute în ţinutul Butte din California de Nord, după ce un incendiu a izbucnit în apropierea oraşului Oroville, a anunţat şeriful Kory Honea, potrivit postului local afiliat CBS.

Oraşul San Francisco, învăluit de ceaţă portocalie

Coasta de Vest a Statelor Unite se confruntă cu o vreme neobişnuită, un strat dens de fum învăluind California, vestul statului Oregon şi Washington, potrivit lui Daniel Swain, cercetător în domeniul climei la Universitatea din California.

Miercuri dimineaţă, oraşul San Francisco era învăluit de o ceaţă portocalie, efect provocat de fumul care filtrează lumina solară. Stratul de fum a persistat în regiunea San Francisco şi joi, înrăutăţind calitatea aerului, deşi ceaţa portocalie începuse să se mai disipeze.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Sporul pentru cei care îngrijesc pacienți cu Covid-19, majorat...

Sporul pentru personalul medical şi auxiliar care îngrijeşte pacienţii cu COVID-19 a fost majorat, prin OUG, până la 85% din salariul de bază.

ȘTIRI GdS

Sporul pentru cei care îngrijesc pacienți cu Covid-19, majorat...

Sporul pentru personalul medical şi auxiliar care îngrijeşte pacienţii cu COVID-19 a fost majorat, prin OUG, până la 85% din salariul de bază.

Guvernul a adoptat strategia de vaccinare contra Covid-19

Hotărârea de Guvern privind strategia de vaccinare împotriva noului coronavirus a fost adoptată în şedinţa Executivului de vineri. Documentul stabilește și care sunt grupurile prioritare. Este vorba de angajaţii din domeniul Sănătăţii, asistenţei sociale, cei din categoria de risc şi personal din "domenii-cheie".

Nouă deținuți din Penitenciarul Târgu Jiu, depistați cu COVID...

Nouă deținuți din Penitenciarul Târgu Jiu au fost depistați cu coronavirus. Inițial, un deținut a prezentat simptome de coronavirus. În urma testului, a fost confirmat pozitiv.

Bani mai mulți și restricții mai puține pentru rezerviștii...

Ministerul Apărării Naționale anunță aprobarea de către Guvern a unui proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.270/2015 privind Statutul rezerviştilor voluntari.

Coronavirus/OMS susține că 60-70% din populație trebuie imunizată

Aproximativ 60-70% din populaţie trebuie să fie imunizată împotriva noului coronavirus pentru a reduce infecţiile, spune directoarea Departamentului de vaccinuri din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății, Katherine O'Brian.

Arestați preventiv în dosarul ”fabrica de permise” de la...

Mai mulți angajaţi ai (SPCRPCIV) Suceava au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, în urma percheziţiilor făcute joi de procurorii DNA.