22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentSTS distribuie peste 22.400 de tablete necesare organizării alegerilor locale

STS distribuie peste 22.400 de tablete necesare organizării alegerilor locale

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a anunțat, astăzi, că a început să distribuie un număr de 22.475 de tablete necesare organizării alegerilor locale din acest an. Terminalele sunt predate operatorilor de calculator și informaticienilor pentru a fi utilizate în secțiile de votare și birourile electorale de circumscripție locală.

„STS a început activitatea de predare a echipamentelor informatice și instruirea celor 22.475 de persoane din toată țara, care vor utiliza tabletele din secțiile de votare și birourile electorale de circumscripție locală. În contextul pandemiei de coronavirus, sesiunile de instruire se vor realiza atât în săli, cu respectarea normelor de prevenire și limitare a răspândirii noului coronavirus – COVID-19, cât și în sistem de videoconferință”, susţine STS.

Cum se folosesc tabletele

Potrivit STS, pe tableta utilizată de operatorul de calculator în secția de votare va fi instalată aplicația informatică ce verifică dreptul de vot, dezvoltată de STS. Prin intermediul acestei aplicaţii, CNP-urile alegătorilor sunt verificate în baza de date furnizată de AEP. Sistemul returnează mesaje prin care semnalează dacă persoanele care se prezintă în secția de votare au drept de vot ori au mai votat. În toate aceste cazuri, președintele secției de votare decide dacă îi permite alegătorului să își exprime dreptul de vot.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS