14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCaz șocant în Olt: Bătrână de 98 de ani violată și ucisă de un tânăr de 19 ani

Caz șocant în Olt: Bătrână de 98 de ani violată și ucisă de un tânăr de 19 ani

Un tânăr de 19 ani, din comuna Vulturești, a fost arestat pentru 24 de ore după ce a violat și omorât o bătrână de 98 de ani. A cesta este acuzat de tentativă de tâlhărie calificată, omor calificat și viol.

Potrivit primelor informații oferite de reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, în noaptea de 01/2.09.2020, la ora 00:45, procurori ai secției de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, desemnați să instrumenteze cauze având ca obiect infracțiuni de violență, au dispus reținerea, pentru o durată de 24 ore, a unei persoane de sex masculin, în vârstă de 19 de ani, din corn. Vulturești, sat Valea lui Alb, jud. Olt, pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă de tâlhărie calificată, omor calificat și viol.

Bătrâna a fost violată și cu propriul baston

Tânărul a intrat în casa bătrânei în noaptea de duminică spre luni cu intenția de fura banii acesteia. A lovit-o cu palmele, pumnii și picioarele, însă nu a gasit niciun ban. În continuare a profitat de starea de vulnerabilitate a femeii violand-o inclusiv cu bastonul, cu ajutorul căruia bătrâna se deplasa, apoi a sugrunat-o.

Potrivit sursei citate, în fapt, s-a reținut că, în noaptea de 30731.08.2020, în jurul orelor 01:00-01:30, pe fondul consumului de anumite substanțe ( posibil țigară/joint), inculpatul a pătruns fără drept în curtea și locuința victimei B.D., de 98 de ani, din com. Vulturești, jud. Olt, profitând de starea vădită de vulnerabilitate a acesteia, datorată vârstei (98 ani) și stării de sănătate (victima se deplasa cu ajutorul unui baston), cu intenția de a sustrage sume de bani.

Tânărul i-a aplicat acesteia mai multe lovituri cu palmele, pumnii și picioarele, fără însă a sustrage vreo sumă de bani, întrucât nu a găsit, iar, în continuare, profitând de aceeași stare de vulnerabilitate a victimei, a întreținut, prin constrângere, raport sexual cu victima, continuând să o agreseze, după care i-a introdus în vagin un corp dur, respectiv bastonul de care victima se folosea pentru deplasare, iar, în final, a sugrumat victima cu consecința fracturii de os hioid, fapt ce determinat decesul, conform concluziilor preliminare întocmite de către SJML Olt.

Reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Oltcă precizează că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mișcare a acțiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot în nicio situație să înfrângă principiului prezumției de nevinovăție.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS