9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPatru hoţi români, reţinuţi în Italia

Patru hoţi români, reţinuţi în Italia

Poliţiştii din localitatea italiană Gonzaga (provincia Mantova), au arestat patru hoţi de origine română, scrie ilgiorno.

Banda, compusă din doi bărbaţi şi două femei, se face responsabilă de două tentative de furt (dintre care una s-a transformat în jaf eşuat) executate prin „tehnica îmbrăţişării“. Victime le-au căzut două femei în vârstă.

Identificaţi de victime şi martori

Poliţiştii i-au prins pe cei patru la bordul unui autoturism ce aparţine unui delicvent care are înregistrate pe numele său alte 92 de autovehicule.

Cei patru – doi tineri de 19 ani, o femeie de 21 de ani şi una de 24, domiciliaţi într-o altă regiune a Italiei, lângă Verona, au fost recunoscuţi de victime, dar şi de martorii prezenţi la cele două incidente. Ei au fost reţinuţi la sfârşitul săptămânii trecute şi daţi pe mâna procurorilor.

Furturi de zeci de mii de euro

Cercetările continuă pentru a se afla dacă cei patru au acţionat şi în regiunea Modena folosind aceeaşi tehnică: femeile se apropiau pe stradă de persoane vârstnice sub pretextul că cereau informaţi. Apoi, le îmbrăţişau în semn de mulţumire, ocazie cu care le furau bijuteriile şi ceasurile. Hoaţele fugeau apoi la bordul maşinii în care le aşteptau complicii lor.

Dacă cei patru se fac vinovaţi şi de alte fapte asemănătoare săvârşite recent între Mantova şi Modena, atunci ar putea fi acuzaţi de furturi de „zeci de mii de euro“, susţine poliţia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS