12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPercheziții la persoane care au cumpărat de pe internet fără să plătească

Percheziții la persoane care au cumpărat de pe internet fără să plătească

Poliţiştii din Alba derulează mai multe percheziţii la persoane bănuite că ar fi comandat, pe internet, bunuri în valoare de peste 60.000 de lei, pe care le-au ridicat fără să le plătească, scrie hotnews, citând mediafax.

Poliţiştii și procurorii efectuează în această dimineaţă 17 percheziţii, toate în județul Alba (în comunele Șona, Jidvei și în municipiul Blaj), la persoane bănuite de săvârșirea unor infracțiuni de înșelăciune.

„Din cercetări a rezultat că, în perioada decembrie 2019 – iulie 2020, 16 persoane ar fi efectuat 174 de comenzi on-line, pentru a achiziționa diverse bunuri (electrocasnice, bunuri de uz casnic, mobilier, obiecte vestimentare, triciclete, etc.), selectând, ca modalitate de plată, „ordin de plată”, fără ca aceasta să mai fie efectuată în termenul de 15 zile de la validarea comenzii“, arată într-un comunicat Poliția Română.

Foloseau date şi identităţi false

Pentru ridicarea coletelor de la firmele de curierat, persoanele vizate de anchetă ar fi folosite date și identități false sau ale unor persoane care nu aveau nicio legătură cu comenzile. De asemenea, ar fi evitat ca acestea să le fie livrate la domiciliu, stabilind, telefonic, cu curierul, alte locuri de întâlnire.

În acest fel, ar fi fost înșelate peste 70 de societăți, care comercializează bunuri on-line, cu sume cuprinse între 1.000 și 20.000 de lei, prejudiciul total fiind de peste 60.000 de lei.

Totodată, în urma investigațiilor, polițiștii au constatat că alte două persoane ar fi instigat sau sprijinit persoanele vizate de anchetă, la săvârșirea faptelor de înșelăciune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS