20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentRevoltă în Mali. Arestat de soldați, președintele a demisionat și a dizolvat Parlamentul

Revoltă în Mali. Arestat de soldați, președintele a demisionat și a dizolvat Parlamentul

Ibrahim Boubacar Keita, președintele statului Mali, a demisionat și a anunțat dizolvarea Parlamentului. Anunţul a fost făcut la televiziunea de stat, citată de BBC. Șeful statului şi premierul Boubou Cissé au fost arestaţi marţi după-amiază de militarii care s-au revoltat.

„Nu vreau să se verse sânge pentru ca eu să rămân la putere“, a declarat Keita. „Dacă anumite elemente ale forțelor noastre armate vor ca acest lucru să se încheie prin intervenția lor, chiar am de ales? Nu urăsc pe nimeni. Dragostea pentru țară nu-mi permite acest lucru. Dumnezeu să ne aibă în pază”, a mai declarat el.

Președintele din Mali și premierul statului au fost arestați marți

Președintele din Mali și premierul statului au fost arestați marți, în urma unei revolte a soldaților care au fraternizat cu manifestanţii. Aceştia cer de mai multe luni plecarea şefului statului situat în vestul continentului african.

ONU desfășoară în Mali o misiune la care participă peste 120 de militari români și 4 elicoptere Puma

ONU desfășoară în Mali o Misiune Multidimensională Integrată de Stabilizare (MINUSMA), la care participă peste 120 de militari români și 4 elicoptere Puma. Aflat la al doilea mandat, lui Keita i se reproșează că nu a reușit să instaureze siguranța și să rezolve problema corupției.

Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite se reunește de urgență pentru a analiza situația din statul african.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS