5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCEZ Vânzare: a crescut numărul tentativelor de fraudă online

CEZ Vânzare: a crescut numărul tentativelor de fraudă online

Furnizorul de energie electrica şi gaze naturale CEZ Vânzare îşi îndeamnă clienţii să rămână informaţi şi precauţi în faţa unor eventuale fraude online de tip phishing. Astfel de acţiuni vizează obţinerea de date personale, parole ale conturilor de client sau plata unor facturi prin accesarea unor link-uri.

CEZ Vânzare recomandă să verificaţi cu atenţie adresa de e-mail a expeditorului.
„Nu luaţi în considerare şi nu accesati link-uri de la adrese de e-mail, transmise în numele CEZ Vanzare, care nu au extensia @cez.ro şi @cezinfo.ro.

Evitaţi deschiderea ataşamentelor dacă nu sunteţi siguri de conţinutul acestora. Plasaţi cursorul peste link-urile suspecte, înainte de a da click pe ele, urmărind ca adresa URL a link-ului în cauză să corespundă cu descrierea acestuia.

Evitaţi introducerea datelor cu caracter personal sau efectuarea plăţilor în pagini nesecurizate. Plata facturilor emise de furnizorul CEZ Vanzare poate fi efectuata online doar prin intermediul platformei My CEZ, metoda securizată”, transmite CEZ.

Mesaje pentru plata unor facturi în termen scurt


Potrivit CEZ, canalele cel mai des utilizate în cazul fraudelor online sunt email-urile sau sms-urile care conţin mesaje alarmante cu îndemnuri de a accesa link-uri şi de efectua plăţi în termen scurt.

Pentru a anunta orice tentativă suspectă, CEZ recomandă clienţilor săi să foloseasca unul din canelele de comunicare:

Info Linia CEZ – 0251 929, disponibil sapte zile pe saptamana, in intervalul orar 08:00 – 20:00.

Chat-ul cu un consultant CEZ Vanzare. Chatul online, implementat de furnizorul CEZ Vanzare pe websiteul www.cezinfo.ro este disponibil luni – vineri, in intervalul orar 08:00 – 16:00.

Formularul online de inregistrare a sesizarilor accesand www.cez.ro/ro/sesizari-form.
Prin corespondenta scrisa la adresa de e-mail [email protected].

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS