24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEveniment12 percheziții la persoane bănuite de contrafacere alcool sanitar

12 percheziții la persoane bănuite de contrafacere alcool sanitar

-

În această dimineață, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice-I.G.P.R.  efectuează 12 percheziții, în București și Ilfov, pentru destructurarea unei grupări infracţionale, bănuite de contrafacere de produse de curăţenie, igienă şi alcool sanitar. 

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale-I.G.P.R., pun în aplicare 12 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti şi în judeţul Ilfov.

Activitățile vizează domiciliile unor persoane şi sediile sociale ale unor societăţi comerciale bănuite de activităţi comerciale cu produse de curăţenie, igienă şi alcool sanitar contrafăcute, produsele fiind valorificate către diverşi clienţi din centrele comerciale din Ilfov.

În cauză, mai multe persoane fizice sunt bănuite că ar fi produs şi comercializat, prin intermediul unor societăţi comerciale deţinute de persoane interpuse, fără bonitate materială, produse de curăţenie, igienă şi alcool sanitar contrafăcute, care reprezintă un pericol social pentru sănătatea şi integritatea corporală.

Activitățile erau realizate fără a evidenţia în documentele contabile operaţiunile comerciale derulate, eludându-se astfel plata taxelor şi impozitelor aferente către bugetul de stat.

La acțiune participă poliţiști ai Direcției de Investigare a Criminalităţii Economice și ai Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Ilfov, care beneficiază de sprijinul inspectorilor antifraudă din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală ce derulează controale specifice la partenerii comerciali ai societăţilor comerciale care fac obiectul cercetărilor.

De asemenea, la activități participă specialişti criminalişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică şi echipe de intervenţie din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:15:10

Ivaylo Petev şi Mihai Căpăţînă au prefaţat meciul „U”...

Universitatea Craiova şi Rapid se întâlnesc sâmbătă, de la...

ȘTIRI GdS