13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentDosar penal la Filiași, după ce zeci de persoane s-au infectat cu Covid-19

Dosar penal la Filiași, după ce zeci de persoane s-au infectat cu Covid-19

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Filiaşi au deschis un dosar penal având ca obiect infracţiunea de „zădărnicirea combaterii bolilor”, dupa ce la un centru de recuperare din localitate au fost depistate 86 de cazuri de coronavirus.

Potrivit primelor informații oferite de reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Filiaşi, în data de 18.08.2020, organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei oraşului Filiaşi s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că la nivelul Centrului de Servicii de Recuperare Neuromotorie „Sfântul Dumitru” Filiaşi a avut loc o răspândire a virusului SARS-Cov-2, în prezent fiind confirmaţi 23 de salariaţi şi 63 de beneficiari ca purtători ai acestui virus.

Totodată, la data de 18.08.2020 s-a dispus începerea urmăririi penale în cauză cu privire la săvârşirea infracţiunii de „zădărnicirea combaterii bolilor”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 din Codul Penal.

Potrivit sursei citate, activităţile procedurale efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală şi au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale, precum şi a principiului prezumţiei de vinovăţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS