12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPrins drogat la volan, a încercat să mituiască doi poliţişti

Prins drogat la volan, a încercat să mituiască doi poliţişti

Un bărbat de 29 de ani s-a ales cu un dosar penal pentru dare de mită, după ce a încercat să mituiască doi agenţi din cadrul Biroului Rutier Craiova. În schimbul banilor, şoferul de 29 de ani a încercat să scape de un dosar penal pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive.

Ofiţerii Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj spun că, vineri, bărbatul de 29 de ani le-a oferit poliţiştilor suma de 2.200 de lei.

„În fapt, în jurul orelor 17.30, un echipaj de poliţie rutieră format din doi agenți de poliție din cadrul Poliției Municipiului Craiova – Biroul Rutier, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit în trafic, pe raza municipiului Craiova, un bărbat care conducea un autoturism, sub influența substanțelor psihoactive. Pentru a nu i se întocmi dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art. 336 alin. 2 C.P., a oferit celor doi agenţi de poliţie suma de 2.200 lei, pe care o avea asupra sa, din cei 7.000 lei promiși anterior”, au explicat oamenii legii.

Arestat la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile

Cei doi agenţi au refuzat banii şi au informat şeful ierarhic, dar şi ofiţerii Anticorupţie Dolj.

„Ca urmare a sesizării, conducătorul auto a fost prins în flagrant imediat după ce a dat suma de bani agenţilor de poliţie. În urma cercetărilor efectuate procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, s-a dispus reținerea inculpatului pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită. La data de 15.08.2020, Tribunalul Dolj a dispus cercetarea acestuia în stare de arest la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile”, au mai precizat anchetatorii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS