23.1 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentInterlopul craiovean Luigi Popescu, unul dintre extrădații în SUA

Interlopul craiovean Luigi Popescu, unul dintre extrădații în SUA

Interlopul craiovean Luigi Popescu, zis Luis, a fost extrădat în Statele Unite ale Americii, unde pe 25 octombrie 2019, Tribunalul Districtul de Sud al Statului California a emis pe numele lui un mandat de arestare. În SUA, „Luis” este cercetat de americani în dosarul nr. 18-cr-5174-BAS, pentru şase capete de acuzare, printre care conspiraţie şi trafic de migranţi. Craioveanul făcea parte dintr-o reţea care trafica romi în SUA.

În 2015, judecătorii Curții de Apel Craiova au dat o sentință definitivă într-un dosar în care șapte inculpați au fost acuzați că au dus în SUA și Canada sute de romi din Oltenia. Șase dintre inculpați au fost achitați, iar al șaptelea a fost condamnat la opt luni de închisoare, potrivit GdS.

Pe 26 martie 2013, procurorii DIICOT din Craiova anunțau destructurarea unui grup infracţional organizat transfrontalier, „specializat în traficul de migranţi, ce acţiona pe relaţia România – Mexic – Statele Unite ale Americii – Canada“. În urma descinderilor făcute în dimineaţa zilei de 26 martie 2013, au fost ridicaţi Ovidiu Chiciu, Dumitru Chiciu, zis Paris, Liviu Rădulean şi Filip Sărdaru, care au şi fost arestaţi preventiv o zi mai târziu. Alţi doi suspecţi – Daniel Rădulean şi Luigi Cristinel Popescu – au primit mandate de arestare preventivă în lipsă. Potrivit anchetatorilor, membrii grupului ar fi obţinut venituri de peste un milion de euro din racolarea, transportarea şi înlesnirea trecerii frontierei a peste 600 de romi.

Celălalt infractor extrădat este cercetat peste ocean pentru operațiuni de skimming.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS