10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCel puţin 12 morţi în urma ploilor torenţiale din sud-vestul Pakistanului

Cel puţin 12 morţi în urma ploilor torenţiale din sud-vestul Pakistanului

Cel puţin 12 persoane şi-au pierdut viaţa şi alte mii au fost strămutate în ultimele patru zile în urma ploilor musonice torenţiale care au făcut ravagii în provincia Belucistan din sud-vestul Pakistanului, a informat astăzi presa locală, potrivit Agerpres.

Peste 865 de case au fost distruse, iar patru drumuri şi două pasaje au fost parţial avariate, din cauza precipitaţiilor abundente din sud-vestul Pakistanului. Anunţul a fost făcut de oficialii la nivel de provincie. Aceştia au adăugat că activităţile sociale şi economice din mai multe regiuni ale provinciei au fost grav afectate din cauza precipitaţiilor şi a inundaţiilor.

Trei oraşe şi capitala, au rămas fără alimentarea cu gaz

Trei oraşe din Belucistan, inclusiv capitala provinciei, Quetta, au rămas fără alimentarea cu gaz, după ce conductele au fost deteriorate de inundaţii.

O autostradă a fost închisă pentru toate tipurile de trafic

O autostradă care face legătura între provincia sudică Sindh şi districtul sud-vestic Gwadar a fost închisă pentru toate tipurile de trafic. De asemenea, un drum care leagă Belucistanul şi provincia estică Punjab a devenit inaccesibil din cauza alunecărilor de teren, potrivit relatărilor din media locale.

Pentru a combate daunele provocate de ploile musonice, guvernul provincial a alocat fonduri destinate lucrărilor de reabilitare în districtele afectate de inundaţii. De asemenea, a solicitat Autorităţii pentru Gestionarea Dezastrelor din provincia vecină Sindh să furnizeze bunuri de prim ajutor familiilor afectate de intemperiile din Belucistan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS