17.9 C
Craiova
vineri, 18 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Eveniment Trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Un bărbat a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de trafic de influenţă, după ce ar fi primit de la un om de afaceri 150.000 de euro, promiţând că va interveni pe lângă primarul unei localităţi pentru ca firma afaceristului să câştige o licitaţie.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia pentru combaterea infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui inculpat, persoană fizică fără calitate specială, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Ar fi primit 150.000 de euro

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriu că bărbatul ar fi pretins unui om de afaceri o sumă de bani neprecizată, reprezentând 10% dintr-un contract de achiziţii ce urma să fie atribuit prin licitaţie internaţională organizată de o primărie de municipiu din zona de frontieră şi, ulterior, ar fi primit suma de 150.000 euro.

„Banii ar fi fost pretinşi şi primiţi în schimbul presupusei influenţe pe care inculpatul, persoană fără calitate specială, ar fi promis că o va exercita asupra primarului şi a unor funcţionari publici din primărie, astfel încât societatea omului de afaceri să fie favorizată la licitaţie prin introducerea unor condiţii restrictive în documentaţia de atribuire, care i-ar fi dezavantajat pe competitori, iar, ulterior, în derularea contractului, să fie aprobată documentaţia de care depindea efectuarea plăţilor sumelor facturate către primărie”, notează anchetatorii.

Pretinderea şi primirea banilor, spun procurorii, ar fi avut loc în perioada 26 februarie 2013 – 16 aprilie 2015, în contextul achiziţiei de echipamente şi bunuri IT necesare unui proiect având ca scop gestionarea situaţiilor de urgenţă în zona de frontieră, pentru implementarea Programului IPA de cooperare transfrontalieră România-Serbia.

DNA informează că, pentru garantarea confiscării speciale a sumei de bani care face obiectul interacţiunii de trafic de influenţă, în cauză s-a dispus sechestru asigurător asupra a două terenuri aparţinând bărbatului.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Ford investeşte 700 de milioane de dolari pentru a...

Producătorul auto american Ford Motor va construi...

ȘTIRI GdS

SpaceX va lansa 60 de sateliți Starlink pe orbită...

SpaceX va lansa joi, 17 septembrie, un lot de 60 de sateliți pe orbită ca parte a „megaconstelației” Starlink, evenimentul putând fi...

Motociclist decedat, după ce a intrat într-un TIR, pe...

Un motociclist care a intrat în coliziune cu un TIR , pe DN 1, la ieşirea din municipiul Făgăraş, a decedat înainte...

Un bărbat a suferit arsuri pe jumatate din corp,...

Un bărbat a suferit arsuri pe aproape jumătate din suprafaţa corpului după ce a fost surprins de un incendiu de vegetaţie, scrie...
00:00:47

Bărbat arestat pentru deţinere de droguri şi armament

Polițiștii antidrog și procurorii DIICOT din Craiova au ridicat cocaină, trei pistoale cu glonț și 59 de cartușe, după o prindere în...

Accident cu ambulanţa soldat cu un rănit

O ambulanță de la SAJ Hunedoara care se afla în misiune a fost implicată astăzi într-un accident rutier, scrie ziaruldehunedoara.

În București, un vatman a fost împușcat de un...

Astăzi de dimineaţă a avut loc un incident armat în traficul din Capitală. Un șofer a împușcat un vatman al STB cu...