24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentAngajat al SJU din Timișoara, cercetat penal pentru că a mers la lucru deşi soţia sa avea COVID-19

Angajat al SJU din Timișoara, cercetat penal pentru că a mers la lucru deşi soţia sa avea COVID-19

Un angajat al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă ( SJU) „Pius Brânzeu” Timişoara este cercetat penal după ce a mers la serviciu deşi soţia sa fusese infectată cu SARS-CoV-2, iar ulterior s-a dovedit că şi el era infectat, potrivit agerpres.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara a anunţat, astăzi, că în acest caz a fost înregistrat un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor şi pentru „omisiunea declarării unor informaţii”.

Plângerea penală a fost depusă chiar de către reprezentanţii spitalului.

„Un angajat al unităţii, cu ocazia efectuării triajului epidemiologic, a declarat pe propria răspundere că nu a intrat în contact direct cu un caz confirmat COVID-19, deşi cunoştea că anterior soţia sa a fost confirmată ca fiind infectată cu virusul SARS-CoV-2. Totodată, angajatul unităţii spitaliceşti a fost confirmat ca fiind infectat cu virusul SARS-CoV-2, existând astfel indicii ale nerespectării măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase”, se arată într-un comunicat al procurorilor. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS