6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentDosarul 10 august, trimis spre judecare la Tribunalul București

Dosarul 10 august, trimis spre judecare la Tribunalul București

Curtea de Apel București a admis solicitarea șefilor Jandarmeriei ca dosarul 10 august să fie trimis spre judecare Tribunalului București.

Judecătorul de cameră preliminară de la Curtea de Apel București care a luat în discuție, luni, cererea procurorului șef al DIICOT de conformare a redeschiderii urmăririi penale în dosarul 10 august a stabilit că nu CAB este competentă să judece această cerere astfel că  a trimis toată cauza la Tribunalul București.

„Admite excepţia necompetenţei materiale a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia I Penală – judecător de cameră preliminară.

Declină competenţa de soluţionare a cererii de confirmare a redeschiderii urmăririi penale, dispuse prin ordonanţa nr.111/II-2/2020 din 04.08.2020 a procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, în favoarea Tribunalului Bucureşti – judecător de cameră preliminară. În baza art.29 alin.5 din Legea nr.47/1992 respinge ca inadmisibilă cererea de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art.90 din Legea nr.135/2010 (Codul de procedură penală), formulată de intimatul Cucoş Gheorghe Sebastian, prin apărător.

Cu recurs în termen de 48 de ore de la pronunţare în privinţa dispoziţiei de respingere a cererii de sesizare a Curţii Constituţionale. Definitivă în privinţa restului dispoziţiilor. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi,…”, se arată în mknuta magistratului CAB.

Astfel dosarul va fi transmis după motivarea încheierii la instanța inferioară unde va fi analizat tot de un judecător de cameră preliminară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS