15.1 C
Craiova
marți, 15 iunie, 2021
Știri de ultima oră Eveniment VIDEO: Un afro-american a murit într-un penitenciar SUA după ce a fost imobilizat de ofițerii închisorii

VIDEO: Un afro-american a murit într-un penitenciar SUA după ce a fost imobilizat de ofițerii închisorii

O înregistrare video făcută publică zilele trecute arată cinci ofițeri ai unui penitenciar din Carolina de Nord imobilizând un deținut care spune „nu pot să respir” înainte de a-și pierde cunoștința, acesta decedând două zile mai târziu, relatează ABC News.

Cei cinci agenți și o asistentă medicală au fost puși sub acuzare luna trecută pentru omor din culpă în legătură cu decesul din decembrie 2019 al lui John Neville, un bărbat afro-american în vârstă de 56 de ani încarcerat la Centrul de Detenție al Comitatului Forsyth din Winstom-Salem.

Neville era încarcerat la unitatea penitenciară în așteptarea procesului în care era acuzat de agresiune când aparent a căzut din patul de sus al celulei, determinând ofițerii să verifice dacă s-a întâmplat ceva grav cu acesta, potrivit autorităților.

„În regulă John, o să îți luăm presiunea sanguină” i-a spus unul din cei cinci ofițeri potrivit înregistrării de pe camera de umăr.

Lucrurile au degenerat când ofițerii au plasat o mască pentru scuipat pe capul bărbatului în timp ce asistenta încerca să îl trateze. Ofițerii l-au încătușat pe bărbat cu mâinile la spate și l-au mutat într-o altă celulă pentru a sta sub observație.

Acesta poate fi auzit spunând în înregistrarea video că nu poate să respire iar ofițerii care l-au imobilizat cu fața în jos au încercat să îi deschidă cătușele dar au avut nevoie de clești de tăiat pentru a le înlătura de pe încheieturile bărbatului.

Din nou Neville poate fi auzit spunând că are dificultăți în a respira la care un ofițer îi răspunde „poți respira, vorbești nu?”.

Neville a decedat două zile mai târziu într-un spital local după ce personalul penitenciarului l-a găsit în stop respirator și fără pus. Medicul legist a stabilit că acesta a decedat din cauza unui traumatism cerebral cauzat de modul în care a fost imobilizat, autopsia găsind de asemenea mai multe condiții medicale preexistente printre care și o boală coronariană.

Cei cinci agenți au fost concediați după incident în timp ce agenția care o angajase pe asistenta medicală a afirmat că aceasta nu a procedat greșit și că a încercat să îi salveze viața lui Neville când i s-a permis.

Biroul șerifului din Comitatul Forsyth a remis un comunicat prin care și-a cerut scuze cu privire la incident, afirmând că regretă „greșelile făcute în acea zi” și că își asumă responsabilitatea pentru ele.

Familia bărbatului a acționat în instanță comitatul și compania care o angajase pe asistentă „pentru a fi compensată just”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Vâlcea: Resuscitat după ce s-a înecat cu mâncare

Un bărbat, de 30 de ani, din localitatea vâlceană...

ȘTIRI GdS

Euro 2020 / Suedia a rezistat eroic la Sevilla...

Suedia a dat peste cap calculele hârtiei, reușind să termine la egalitate, scor 0-0, partida susținută luni seară, la Sevilla, în fața Spaniei. Meciul...

EURO 2020 / Slovacia a produs surpriza și a...

Naționala Slovaciei a obținut, luni seară, una dintre cele mai importante victorii din istoria țării. Micuța grupare s-a impus în fața Poloniei, cu scorul...

Dublă lansare de carte la Muzeul Național al Literaturii...

Joi, 17 iunie, ora 16,00 la Muzeul Național al Literaturii Române va avea loc o dublă lansare de carte Nicolae Croitoru cu volumele În cercul marelui balans și Pandemia...

Liga 1 / Valerică Găman, dorit de Universitatea Craiova

Confruntându-se cu multe probleme la nivelul fundaşilor centrali, oficialii Universităţii Craiova au decis să întărească departamentul defensiv. Unul dintre jucătorii doriţi este Valerică Găman,...

Vâlcea: Resuscitat după ce s-a înecat cu mâncare

Un bărbat, de 30 de ani, din localitatea vâlceană Zătreni, a fost resuscitat după ce s-a înecat cu mâncare. Bărbatul a intrat în stop...

Simptomele variantei indiene a Covid sunt cele ale unei...

Durerea de cap, usturimea în gât și curgerea nasului sunt acum cele mai frecvente simptome pe care le au persoanele cu Covid-19 din Marea...