25.9 C
Craiova
vineri, 18 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Eveniment VIDEO: Un afro-american a murit într-un penitenciar SUA după ce a fost imobilizat de ofițerii închisorii

VIDEO: Un afro-american a murit într-un penitenciar SUA după ce a fost imobilizat de ofițerii închisorii

O înregistrare video făcută publică zilele trecute arată cinci ofițeri ai unui penitenciar din Carolina de Nord imobilizând un deținut care spune „nu pot să respir” înainte de a-și pierde cunoștința, acesta decedând două zile mai târziu, relatează ABC News.

Cei cinci agenți și o asistentă medicală au fost puși sub acuzare luna trecută pentru omor din culpă în legătură cu decesul din decembrie 2019 al lui John Neville, un bărbat afro-american în vârstă de 56 de ani încarcerat la Centrul de Detenție al Comitatului Forsyth din Winstom-Salem.

Neville era încarcerat la unitatea penitenciară în așteptarea procesului în care era acuzat de agresiune când aparent a căzut din patul de sus al celulei, determinând ofițerii să verifice dacă s-a întâmplat ceva grav cu acesta, potrivit autorităților.

„În regulă John, o să îți luăm presiunea sanguină” i-a spus unul din cei cinci ofițeri potrivit înregistrării de pe camera de umăr.

Lucrurile au degenerat când ofițerii au plasat o mască pentru scuipat pe capul bărbatului în timp ce asistenta încerca să îl trateze. Ofițerii l-au încătușat pe bărbat cu mâinile la spate și l-au mutat într-o altă celulă pentru a sta sub observație.

Acesta poate fi auzit spunând în înregistrarea video că nu poate să respire iar ofițerii care l-au imobilizat cu fața în jos au încercat să îi deschidă cătușele dar au avut nevoie de clești de tăiat pentru a le înlătura de pe încheieturile bărbatului.

Din nou Neville poate fi auzit spunând că are dificultăți în a respira la care un ofițer îi răspunde „poți respira, vorbești nu?”.

Neville a decedat două zile mai târziu într-un spital local după ce personalul penitenciarului l-a găsit în stop respirator și fără pus. Medicul legist a stabilit că acesta a decedat din cauza unui traumatism cerebral cauzat de modul în care a fost imobilizat, autopsia găsind de asemenea mai multe condiții medicale preexistente printre care și o boală coronariană.

Cei cinci agenți au fost concediați după incident în timp ce agenția care o angajase pe asistenta medicală a afirmat că aceasta nu a procedat greșit și că a încercat să îi salveze viața lui Neville când i s-a permis.

Biroul șerifului din Comitatul Forsyth a remis un comunicat prin care și-a cerut scuze cu privire la incident, afirmând că regretă „greșelile făcute în acea zi” și că își asumă responsabilitatea pentru ele.

Familia bărbatului a acționat în instanță comitatul și compania care o angajase pe asistentă „pentru a fi compensată just”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Profesor de sport, reţinut după ce a întreţinut relaţii...

Un profesor de educaţie fizică din judeţul...

ȘTIRI GdS

Parcului Național Yosemite, închis din cauza incendiilor

Incendiile din statul american California au determinat închiderea Parcului Național Yosemite, anunţă ansa. Fumul și substanțele toxice provocate de...

Danemarca impune noi restricţii din cauza coronavirusului

Danemarca extinde restricţiile antiepidemice deja în vigoare în capitala Copenhaga la întreaga ţară şi va impune măsuri suplimentare în urma unei creşteri...

Profesor de sport, reţinut după ce a întreţinut relaţii...

Un profesor de educaţie fizică din judeţul Tulcea a fost reţinut de poliţişti, după ce a întreţinut relaţii sexuale cu eleve în...

Cine aruncă gunoi în parc, îl primeşte acasă prin...

Popularul parc thailandez Khao Yai a decis că, dacă turiștii nu încep să respecte regulile și mai aruncă gunoi la întâmplare, îl...

Jaf ca-n filme! Un hoț a coborât cu frânghia...

Doi bărbaţi au pătruns într-un apartament din sectorul 2 al Capitalei, unul dintre ei coborând în rapel de pe acoperişul blocului, au...

Virusul SARS-CoV-2 suferă mutaţii fără consecinţe notabile

În filmele cu zombi, un „mutant” este o creatură terifiantă. În realitate însă, este normal ca un virus să sufere mutaţii, iar...