10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment2.750 de tone de nitrat de amoniu au fost la originea tragediei din Beirut

2.750 de tone de nitrat de amoniu au fost la originea tragediei din Beirut

Aproximativ 2.750 de tone de nitrat de amoniu erau stocate în depozitul portului din Beirut unde s-a produs marţi explozia. Anunţul a fost făcut de premierul Hassan Diab. Explozia a provocat victime şi daune fără precedent în capitala libaneză, transmite miercuri CNN.

Premierul Hassan Diab a declarat în faţa Consiliului Suprem de Apărare, reunit în şedinţă de urgenţă, că este inadmisibil ca o încărcătură de nitrat de amoniu atât de mare să fie depozitată fără măsuri de precauţie: „Este inadmisibil ca o încărcătură de nitrat de amoniu, estimată la 2.750 de tone, să fie prezentă de şase ani într-un depozit fără măsuri de precauţie. Este inacceptabil şi nu putem să păstrăm tăcerea în această problemă“.

Stare de urgenţă, timp de două săptămâni, în Beirut

Consiliul Suprem de Apărare a recomandat guvernului să declare „stare de urgenţă“ timp de două săptămâni în Beirut. În această perioadă, o „putere militară supremă va fi responsabilă de toate prerogativele în materie de securitate“, potrivit comunicatului dat publicităţii la încheierea reuniunii.

Nitratul de amoniu, o componentă a explozibililor

Nitratul de amoniu este un îngrăşământ chimic şi, totodată, o componentă a explozibililor.
„Nu vom cunoaşte liniştea până când nu vom găsi persoana responsabilă pentru ceea ce s-a întâmplat ca să dea socoteală“, a promis premierul.
Guvernul libanez se va întruni astăzi într-o şedinţă de urgenţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS