20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCraioveanul care conduce numai Dacii furate, condamnat din nou

Craioveanul care conduce numai Dacii furate, condamnat din nou

Judecătoria Craiova a condamnat un craiovean de 59 de ani la trei ani, patru luni şi 96 de zile închisoare, acuzat de furt şi conducere fără permis. În acest dosar, bărbatul este acuzat că a condus un autoturism furat, deşi nu are permis. Craioveanul nu este la prima faptă de acest fel, acesta fiind prins de mai multe ori la volanul unor Dacii furate. De altfel, în ultimii ani a și fost condamnat în mai multe dosare penale.

Trei ani, patru luni şi 96 de zile închisoare. Aceasta este pedeapsa primită de un craiovean de 59 de ani, acuzat de furt şi conducere fără permis. Pedeapsa cuprinde un rest rămas neexecutat din condamnările mai vechi. Bărbatul de 59 de ani le-a dat de furcă poliţiştilor doljeni ani la rând.
De exemplu, în octombrie 2016, a fost arestat preventiv după ce a furat o Dacia 1304 şi a plecat la plimbare. Asta, deşi era băut bine şi nu avea permis. Anchetatorii au stabilit că, pe 3 octombrie 2016, până aproape de miezul nopții, inculpatul a consumat aproximativ 4 litri de bere şi 300 ml cognac. A pus ochii pe o Dacie, pe care a reuşit să o pornească şi a plecat la plimbare prin Craiova.

Prins de poliţişti, în trafic

Potrivit anchetatorilor, bărbatul a fost observat de poliţişti, în trafic. A refuzat să oprească şi a fost urmărit pe mai multe străzi.
„Inculpatul a condus autoturismul pe mai multe străzi din municipiul Craiova. În jurul orei 1.30, un echipaj din cadrul Secției 4 Poliție i-a efectuat semnalul regulamentar de oprire. Inculpatul nu a oprit la semnalul polițiștilor, astfel că aceștia au pornit în urmărirea autoturismului condus de inculpat, folosind semnale acustice și luminoase din dotarea autospecialei de poliție“, se arată în rechizitoriul întocmit de procurorii craioveni. Mai departe, bărbatul a abandonat maşina şi a încercat să fugă, însă a fost prins de poliţişti. A refuzat să sufle în aparatul etilotest, dar şi recoltarea de probe biologice. Inculpatul şi-a recunoscut faptele, iar în februarie 2017 a fost condamnat definitiv la un an, cinci luni şi 26 de zile de închisoare.

Condamnat pentru furtul mai multor Dacii

Instanţa de judecată a constatat că bărbatul are mai multe condamnări. Astfel, începând cu anul 1999, craioveanul a fost condamnat în mai multe dosare penale. Multe dintre ele pentru furtul unor autoturisme Dacia, cu care a plecat la plimbare.
„Se constată că apelantul inculpat are multiple condamnări anterioare, inițial pentru infracțiuni de furt calificat, iar începând cu anul 2004 pentru infracțiuni de furt calificat, furt de folosință și infracțiuni la regimul circulației rutiere“, a constatat Curtea de Apel Craiova în februarie 2017.
Instanţa a constatat că, începând din anul 1999 şi până în februarie 2017, inculpatul fusese condamnat în nouă dosare penale. A primit pedepse cuprinse între şase luni şi cinci ani de închisoare.

Craioveanul care conduce numai Dacii furate, condamnat din nou

În octombrie 2019, bărbatul a fost trimis din nou în judecată. A fost acuzat tot de furtul unei Dacii şi conducere fără permis. Pe 14 iulie, Judecătoria Craiova l-a condamnat din nou pe inculpat. De data aceasta a primit o pedeapsă de trei ani, patru luni şi 96 de zile închisoare. În prezent, bărbatul este deţinut în Penitenciarul Craiova.
Mai trebuie spus că, în martie 2019, bărbatul a fost condamnat la doi ani de închisoare în alt dosar penal. Este vorba de un dosar în care a fost acuzat că a furat bunuri din maşina unui vecin. În total, până în prezent, bărbatul a „adunat“ 11 condamnări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS