10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentŞpăgile au băgat în puşcărie o fostă secretară de la Facultatea de Drept

Şpăgile au băgat în puşcărie o fostă secretară de la Facultatea de Drept

Judecătorii de la Cutea de Apel Craiova au hotărât, săptămâna trecută, să condamne la cinci ani şi şase luni de închisoare o fostă secretară a Facultății de Drept din Craiova – Secția Frecvență Redusă. Femeia a fost acuzată că a primit mită de la un denunțător pentru a-l ajuta pe fratele acestuia să promoveze examenele. Asta în condiţiile în care studentul fusese exmatriculat încă din primul an de facultate. În total, femeia ar fi primit mită suma de 12.000 de lei. Iniţial, la Tribunalul Dolj, inculpata fusese condamnată la la trei ani şi zece luni de închisoare.

Ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj anunţau, în iulie 2018, trimiterea în judecată a unei craiovence de 52 de ani, secretara Facultății de Drept din Craiova – Secția Frecvență Redusă la data faptelor.
Femeia a fost prinsă în flagrant de ofițerii anticorupție pe 25 mai 2018, chiar în sediul Facultății de Drept din Craiova, în timp ce primea de la un denunțător suma de 1.300 de lei „cu scopul de a facilita promovarea unor examene restante pe care urma să le susţină fratele său“, după cum au precizat procurorii doljeni.

Mită pentru un student exmatriculat

În urma anchetei s-a stabilit că, în total, femeia ar fi primit mită suma de 12.000 de lei.

„În perioada 2014-2018, aceasta a pretins şi primit de la un martor denunţător sume cuprinse între 1.500 și 3.000 de lei, pentru fiecare semestru al anului şcolar, cu scopul de a facilita promovarea unor examene ale fratelui său. Cu toate că, încă din anul 2014, fratele denunțătorului figura exmatriculat, inculpata L.C.C. a continuat să pretindă şi să primească aceste sume de bani, în cuantum total de aproximativ 12.000 de lei“, au precizat oamenii legii.

Denunțătorul a aflat abia în primăvara anului 2018 că mituia degeaba secretara de la Drept în fiecare semestru, pentru că fratele său nici măcar nu terminase anul I de studii. Acesta este și motivul pentru care bărbatul s-a hotărât să o denunțe pe femeie.

Condamnată cu executare la Tribunalul Dolj

Inculpata a fost trimisă în judecată de procurorii doljeni în iulie 2018, dosarul fiind înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj. Anul trecut, pe 4 martie, instanţa a hotărât să o condamne pe inculpată. Femeia a fost condamnată pentru infracţiunile de trafic de influenţă, înşelăciune şi fals intelectual. În schimb, a fost achitată pentru participaţie improprie la infracţiunea de uz de fals.

În final, inculpata a fost condamnată la trei ani şi zece luni de închisoare, cu executare. „Aplică pedeapsa principală cea mai grea, trei ani închisoare, la care se adaugă sporul de o treime din restul pedepselor, rezultând pedeapsa finală de trei ani şi zece luni închisoare în regim de detenţie“, se arată în hotărârea Tribunalului Dolj. Din această pedeapsă se scad cele şase luni în care inculpata a fost reţinută, arestată preventiv şi la domiciliu.
În final, judecătorii doljeni au dispus ca inculpata să-i achite denunţătorului suma de 9.200 de lei drept daune materiale. S-a dispus şi confiscarea sumei de 2.450 de lei.

Pedepasă mai mare la Curtea de Apel Craiova

Hotărârea Tribunalului Dolj a fost atacată cu apel de părţile din dosar. Dosarul a ajuns pe rolul Curţii de Apel Craiova, instanţă care s-a pronunţat săptămâna trecută, pe 23 iulie.
Judecătorii craioveni au hotărât să majoreze pedepasa primită de inculpată. De data acesta, femeia a fost condamnată şi pentru participaţie improprie la infracţiunea de uz de fals.
„Aplică pedeapsa principală cea mai grea 4 ani închisoare la care se adaugă sporul de o treime din restul pedepselor, respectiv de inchisoare, rezultând pedeapsa finală de 5 ani şi 6 luni închisoare în regim de detenţie”, a dispus instanţa.
Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă.

Şpăgile au băgat în puşcărie fosta secretară

Reprezentanţii IPJ Dolj au explicat că, tot joi, femeia condamnată a fost dusă în penitenciar. „Polițiști din cadrul Secţiei 4 Poliţie Craiova au pus în executare un mandat emis pe numele unei femei de 52 de ani, din Craiova, condamnată la 5 ani și 6 luni închisoare pentru comiterea infracțiunilor de trafic de influență, înșelăciune, fals intelectual şi uz de fals. Cea în cauză a fost încarcerată de polițiști în penitenciar”, au transmis poliţiştii doljeni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS