24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaEuropaTest COVID negativ obligatoriu și pentru românii care merg în Grecia cu avionul

Test COVID negativ obligatoriu și pentru românii care merg în Grecia cu avionul

Grecia instituie obligativitatea prezentării unui test COVID-19 negativ și pentru pasagerii din România care ajung cu avionul. Până acum, această condiție era pentru trecerea frontierei terestre. Măsura va fi valabilă și pentru cetățenii care ajung cu avionul din Bulgaria în Grecia și se va aplica începând de marți, 28 iulie.


Măsura a fost luată din cauza creșterii cazurilor de COVID-19 din România și Bulgaria și a fost anunțată de Protecția Civilă din Grecia, notează Hotnews.
Astfel, începând de marți, 28 iulie, pasagerii zborurilor din România și Bulgaria trebuie să prezinte la sosirea în Grecia un test PCR negativ pentru COVID-19, efectuat cu până la 72 de ore înainte de intrarea în Grecia. Măsura nu se aplică cetățenilor greci, rezidenților permanenți din Grecia și celor care călătoresc din motive considerate esențiale.
De asemenea, rămâne în vigoare obligaţia completării formularului de localizare a pasagerilor (PLF), cu cel puţin 24 de ore înainte de sosirea în Grecia.

Formularul este disponibil la adresa https://travel.gov.gr.

Toate punctele de frontieră terestre şi feroviare între Bulgaria şi Grecia, cu excepţia celui de la Koulata-Promachonas, sunt închise traficului. Intrarea în Grecia este permisă doar prin acest punct şi doar pentru persoanele care vor face dovada unui test PCR negativ la coronavirus făcut în intervalul anterior de 72 de ore. Măsura se aplică din 15 iulie. Rezultatul testului trebuie să fie tradus în limba engleză, iar documentul să conţină numele şi datele de identitate ale persoanei. Deţinătorii de permise de rezidenţă emise de statul elen, şoferii de camioane şi persoanele care călăt

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS