9.9 C
Craiova
marți, 20 octombrie, 2020
Știri de ultima oră Eveniment Pandemia dublează costul alegerilor locale

Pandemia dublează costul alegerilor locale

Oamenii vor primi măști și va fi pus la dispoziție dezinfectant în secțiile de votare la alegerile locale din 27 septembrie. Organizarea scrutinului va costa aproape un miliard de lei, dublu comparativ cu alţi ani, în contextul pandemiei, dar şi al creşterii indemnzaţiilor pentru membrii secţiilor de vot, a susținut președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Constantin Mituleţu Buică.


„Vor fi măşti, mănuşi şi dezinfectare la secţiile de votare pentru alegători”, a afirmat Constantin Buică, citat de Hotnews.
Întrebat dacă vor fi organizate mai multe secţii de votare pentru evitarea aglomerației, şeful AEP a spus că este un aspect ce va fi stabilit, după discuţiile cu primarii şi cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Chestionat dacă AEP ia în calcul să organizeze şi secţii de votare în afara şcolilor, în corturi amenajate în curţile şcolilor, preşedintele Autorităţii a replicat: „Vor intra în aceleaşi măsuri pe care le vom dispune primarilor pentru a schimba sediul secţiilor de votare şi acolo unde nu va fi posibil va trebui să stabilim şi astfel de locaţii, astfel încât să ne asigurăm că va fi asigurat fluxul de intrare şi ieşire într-o secţie de votare, pentru protecţia membrilor în secţiile de votare, cât şi pentru alegători”.

Alagerile vor costa aproximativ 1 miliard de lei


În ceea priveşte o posibilă limitare a numărului persoanelor care intră simultan într-o secţie de vot, Constantin Buică a spus că AEP va decide în funcţie de restul deciziile restului de autorităţi. Cetăţenii aflaţi în carantină în spital sau în izolare la domiciliu pot solicita urna mobilă. Pentru acest proces de votare vor fi asigurate măsuri de protecţie suplimentare, astfel încât să fie împiedicată răspândirea coronavirusului, a susținut șeful AEP.
El a mai spus că organizarea alegerilor locale din acest an costă circa un miliard de lei, iar suma include şi 19 milioane de lei care reprezintă cheltuielile pentru achiziţionarea echipamentelor de protecţie pentru alegători şi personalul din secţiile de votare.

„Hotărârea de Guvern spune aproape de un miliard lei. Sunt costuri care sunt determinate în mare parte de costurile birourilor secţiilor de votare, dar avem şi costuri suplimentare date de această pandemie, pentru materialele de protecţie ale alegătorilor şi personalului birourilor secţiilor de votare. Cheltuielile sunt prinse în aceeaşi sumă, undeva la 19 milioane lei am văzut cheltuielile Ministerului Sănătăţii. Ministerul Sănătăţii are o achiziţie în desfăşurare pentru echipamentele de protecţie şi pentru dezinfectaţi şi ei vor asigura aceste materiale”, a explicat Constantin Buică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Monica Niculescu, în sferturi la Ostrava după un duel...

Monica Niculescu a câștigat, în această seară,...

ȘTIRI GdS

Monica Niculescu, în sferturi la Ostrava după un duel...

Monica Niculescu a câștigat, în această seară, duelul româncelor de pe tabloul de dublu feminin de la Ostrava. Aceasta, alături de ucraineanca...

Florin Iordache a câștigat șefia Consiliului Legislativ cu 185...

Deputatul PSD Florin Iordache a obținut marți cel mai mare număr de voturi pentru a ocupa funcția de președinte al Consiliului Legislativ.

O femeie a născut cvintupleți, deși avea ovare polichistice

O mamă care a decis să încerce să mai aibă un bebeluș a devenit părinte unor cvintupleți. Megan Hulen,...

Comunitatea Declic cere parlamentarilor să nu îl voteze pe...

Peste 10.000 de membri ai Declic au semnat o petiţie prin care le cer parlamentarilor să nu îl voteze pe Florin Iordache...

Rasteluri pentru parcarea biciletelor în școli

Plenul Camerei Deputaților a votat legea inițiată de deputatul Nicolae Giugea care vine în sprijinul bicicliștilor. Prin această lege, care merge la...

Craiova: Rănită, în urma coliziunii dintre o mașină și...

O tânără de 20 de ani, din București, pasageră pe o motocicletă, a fost rănită după ce a fost lovită de un...