21.2 C
Craiova
joi, 30 iunie, 2022
In curand, Gazeta de Sud, intr-un nou format! Urmareste-ne in fiecare zi si fii primul care afla noutatile!
Știri de ultima orăEvenimentAutorităţile din Prahova cer încă 3 spitale pentru bolnavii de COVID

Autorităţile din Prahova cer încă 3 spitale pentru bolnavii de COVID

Autorităţile prahovene cer ca încă trei spitale din judeţ să poată primi pacienţi diagnosticaţi cu noul coronavirus. Asta în condiţiile în care doar 15 locuri mai sunt disponibile pentru persoanele infectate, iar izolatorul de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) este plin de suspecţi.

Prefectul Cristian Ionescu a declarat sâmbătă, pentru Agerpres, că cea mai mare problemă este în acest moment legată de capacitatea de cazare a pacienţilor care stau în izolare la Unitatea de Primiri Urgenţe a SJU în aşteptarea rezultatelor testelor pentru SARS-CoV-2.

Izolatorul de la această unitate sanitară este plin în prezent, iar capacitatea de testare a spitalului este depăşită, în condiţiile în care zeci de persoane necesită zilnic testarea pentru noul coronavirus, iar rezultatele întârzie în unele cazuri până la 36 de ore, a spus prefectul.

„Acum sunt 50 de persoane în izolatorul de la Spitalul Judeţean şi nu mai este acum niciun spaţiu pentru cei suspecţi. Asta nu înseamnă că în următoarele două ore, de exemplu, nu se vor elibera două-trei locuri, însă ele vor fi din nou ocupate pentru că sunt zeci de persoane care zilnic trebuie testate”, a declarat Cristian Ionescu.

Aprobări pentru alte trei spitale

În aceste condiţii, una dintre soluţiile identificate ar fi aducerea la SJU a unui aparat mai performant pentru efectuarea testelor, în acest sens fiind făcute solicitări către Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean Prahova, în subordinea căruia funcţionează SJU Ploieşti. Aparatul ar putea ajunge însă la acest spital în cursul lunii august, a mai adăugat prefectul.

Totodată, acesta a precizat că vor fi făcute şi solicitări către agenţii economici din judeţ pentru a pune la dispoziţia autorităţilor spaţii de cazare pentru suspecţii de COVID-19.

De asemenea, având în vedere creşterea numărului de cazuri de COVID-19 din judeţ, s-au cerut deja aprobări pentru ca alte trei spitale din judeţ să poată primi pacienţi cu forme uşoare ale bolii, fiind vorba despre unităţi sanitare din Breaza, Băicoi şi Floreşti, a mai declarat Cristian Ionescu.

În ultimele 24 de ore, în Prahova au fost înregistrate 108 cazuri noi de COVID-19, numărul total al celor infectaţi de la începutul epidemiei ajungând la 1.431 de persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS