15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentSUA: 14 persoane, împușcate la o înmormântare

SUA: 14 persoane, împușcate la o înmormântare

14 persoane au fost rănite marţi într-un schimb de focuri în cursul unor funeralii la Chicago, a anunţat poliţia, într-un moment în care preşedintele american, Donald Trump, ameninţă să trimită agenţi federali în unele oraşe administrate de democraţi în faţa exploziei actelor de violenţă, potrivit apnews.com.

În jurul orelor 18.30, o maşină „a început să tragă asupra participanţilor la funeralii”, care la rândul lor „au deschis focul asupra maşinii”, a declarat presei un responsabil al Chicago Police Department, Eric Carter.

Ulterior, maşina a avut un accident, dar ocupanţii acesteia au reuşit să scape, a spus poliţistul.

Eric Carter a adăugat că 14 persoane au fost rănite şi internate în spital, fără să poată preciza cât de grave sunt rănile.
O persoană a fost interogată marți seară, dar nu s-au făcut arestări, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Hector Alfaro.

Victimele au fost duse de pompierii din Chicago la spitale din apropiere în stare gravă, a declarat purtătorul de cuvânt, Larry Langford. Printre victime sunt cel puțin patru femei între 25 și 38 de ani, dintre care una a fost împușcată în piept, a spus poliția. Printre alte victime se numără un bărbat de 40 de ani, care a fost împușcat în piept, braț și antebraț și doi bărbați, de 32 și 22 de ani, care au fost împușcați în mână, a spus poliția.

Poliția a declarat că împușcăturile s-au petrecut la sau în apropierea locului unui eveniment funerar sau post-înmormântare pentru un bărbat împușcat mortal săptămâna trecută în cartierul Englewood. Arnita Geder și Kenneth Hughes au spus că au auzit împușcături în timp ce se aflau acasă, se uitau la televizor. Când au ieșit afară erau persoane împușcate și „așezate peste tot”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS