11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentOlt: Recidivist, reținut pentru tentativă de omor

Olt: Recidivist, reținut pentru tentativă de omor

Un bărbat de 40 de ani, condamnat pentru omor în anul 2003, a fost reţinut, luni dimineaţa, pentru tentativă la omor calificat. Bărbatul, în seara precedentă, a fost implicat într-un conflict în faţa unui magazin din comuna Rotunda, unde a lovit cu un cuţit, în zona gâtului, un bărbat de 54 de ani, potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

„În fapt, s-a reţinut că la data de 19.07.2020, în jurul orelor 20,00, în timp ce se aflau în faţa magazinului SC Zefir MD SRL, din comuna rotunda judeţul Olt, pe fondul unui conflict spontan, iniţiat de către persoana vătămată (un bărbat de 54 de ani, din aceeaşi localitate), inculpatul i-a aplicat acesteia o lovitură cu cuţitul în zona gâtului provocându-i leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare 16-18 zile de îngrijiri medicale şi care nu i-au pus în primejdie viaţa”, se precizează în comunicatul citat.

Procurorii menţionează că pentru încadrarea juridică a faptei la tentativă la omor calificat au avut în vedere zona vitală vizată de inculpat (zona gâtului în apropierea venei jugulare) şi obiectul folosit (un cuţit), precum şi faptul că bărbatul a fost condamnat în 2003 pentru omor.

Procurorii vor formula propunere de arestare preventivă a bărbatului reţinut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS