20.6 C
Craiova
marți, 11 august, 2020
Știri de ultima oră Eveniment Un bolnav asimptomatic de COVID-19, care a refuzat internarea, a murit

Un bolnav asimptomatic de COVID-19, care a refuzat internarea, a murit

Prefectul județului Galați, Gabriel Avrămescu, a confirmat că o persoana iniţial asimptomatică, depistată pozitiv pe 12 iulie 2020 la COVID-19 și care a refuzat internarea, a decedat, informează Monitorul de Galați. Bărbatul suferea și de obezitate.

Prefectul de Galați a declarat miercuri, la Digi 24, că bărbatul – care suferea și de obezitate de gradul al treilea – a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe în 12 iulie, fiind diagnosticat cu COVID-19. El a refuzat internarea.

„Pacientul a fost sunat și ieri de un reprezentant al DSP, care a încercat să îl convingă să se interneze, dar, din păcate, nu a reușit. (…) A spus că se simte bine și tocmai acesta a fost argumentul pentru care a refuzat internarea”, a afirmat prefectul de Galați.

În noaptea de marți spre miercuri, pacientul a murit acasă. „Când a ajuns echipajul SMURD nu a mai putut decât sa constate decesul”, a precizat Gabriel Avrămescu.

El a spus că în județul Galați 63 de pacienți diagnosticați cu COVID-19 au refuzat internarea și a atras atenția că numărul cazurilor de coronavirus crește constant în județ, ajungând la o medie zilnică de 40 de noi îmbolnăviri.


„Mare parte dintre ei sunt asimptomatici sau au simptome ușoare și consideră că este o banală gripă și este mai bine să stea acasă. Acestea au fost argumentele celor care au refuzat internarea. Ei cred că totul este o exagerare”, a adăugat prefectul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Modernizarea drumurilor, o prioritate în comuna Sopot

Primăria comunei Sopot a acordat, în ultimii...

ȘTIRI GdS

Elicopter al Forțelor Aeriene române, avariat în Mali

Un elicopter IAR-330 Puma L-RM al Forțelor Aeriene Române din cadrul detașamentului Carpathian Pumas a fost avariat de o furtună. Aeronava se...
00:00:00

Explozie puternică în Baltimore. Un mort, mai mulți răniți

O explozie puternică a zguduit lun dimineață orașul american Baltimore (Maryland), provocând distrugeri masive, potrivit datelor furnizate de CNN.

Dolj: Patru persoane, rănite în urma unui accident rutier

Un bărbat de 46 de ani, din Craiova, care conducea un autoturism pe strada Căpitan Nicolae Vulovici, la intersecția cu Bulevardul Dacia...

Dosarul 10 august, trimis spre judecare la Tribunalul București

Curtea de Apel București a admis solicitarea șefilor Jandarmeriei ca dosarul 10 august să fie trimis spre judecare Tribunalului București.

Dolj: Bărbați reținuți pentru lovire sau alte violențe

Polițiști din cadrul Secției 14 Rurală Bârca au reținut pentru 24 de ore, 4 bărbați cu vârste cuprinse între 23 și 45...

Tânăr bătut cu bâtele de patru consăteni

Tânăr bătut cu bâtele de patru consăteni.