30 C
Craiova
joi, 13 august, 2020
Știri de ultima oră Eveniment Primarul din Seul, găsit mort

Primarul din Seul, găsit mort

Primarul capitalei Coreei de Sud, Seul, a fost găsit mort. Acesta fusese dat dispărut de către fiica sa. 

Primarul capitalei Seul, Park Won-soon, în vârstă de 64 de ani, a fost dat dispărut joi dimineață. Corpul său neînsuflețit a fost găsit după șapte ore de căutări. Conform Bbc, cu o seară înainte, o secretară de la primărie ar fi depus la poliție o plângere în care îl reclama pe Park că o molestase sexual. 

Posibilă sinucidere

Park Won-soon a plecat de acasă joi dimineață, în jur de ora 10.30. El nu a ajuns la serviciu, iar celularul său era închis. Poliția s-a mobilizat în masă ca să-l caute, folosind inclusiv câini și drone. Corpul lui neînsuflețit a fost găsit după multe ore în nordul orașului, într-o zonă unde fusese identificat semnalul telefonului său celular. 

Dispariția lui Park a fost semnalată poliției de fiica sa. Conform agenției de presă Yonhap, care citează o sursă anonimă din poliție, aceasta ar fi spus că primise de la tatăl său un mesaj care suna ca un testament. 
Înainte de a dispare, Park sunase la serviciu și spusese că este bolnav. El ceruse să-i fie anulate toate întâlnirile din ziua respectivă. 

Agenția de presă Bbc a confirmat o știre, care circula în presa din Coreea de Sud, cum că exact cu o seară înainte o secretară care lucrează sau a lucrat cu primarul îl denunțase la poliție pentru violență sexuală. Este posibil ca dispariția și moartea lui să aibă legătură cu acest denunț. 

Avocat pentru drepturile omului

Înainte de a intra în politică, Park Won-soon a fost avocat specializat în drepturile omului și a câștigat procese care au făcut istorie în societatea civilă a țării. Printre acestea a fost și primul caz de molestare sexuală ajuns în instanță în Coreea de Sud. El a înființat și una dintre cele mai importante asociații sud-coreene pentru drepturile omului.

Primar dedicat și apreciat 

Park era primar al Seului din 2011 și se afla la al treilea mandat. Funcția sa este considerată a doua ca importanță după cea a președintelui țării. Park era văzut ca un posibil candidat la conducerea țării, după ce actualul președinte își va fi încheiat mandatul, în 2022.  

În cei zece ani cât a fost primar al Seulului, el a promovat o schimbare radicală a orașului. În timpul crizei de coronavirus, Park s-a aflat în prima linie a luptei cu pandemia, luând măsuri radicale care au făcut ca, în ciuda numărului mare de locuitori, în Seul să se înregistreze doar 1.390 de bolnavi.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Iaşi: Chirica cere universităţilor să pună spaţii la dispoziţia...

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, solicită universităţilor din...

ȘTIRI GdS

Dolj: Tineri reținuți de polițiști pentru furt

Polițiști din cadrul Poliției Orașului Filiași au reținut, ieri, pentru 24 de ore 2 tineri de 20 și...

Tir încărcat cu azotat de amoniu a luat foc...

Cabina unui autotren încărcat cu azotat de amoniu a fost cuprinsă de flăcări, în zona localității timișene Sânandrei, pe drumul ce leagă...

A dus la poliţie un portofel găsit pe o...

A dus la poliţie un portofel găsit pe o bancă

China: Urme de coronavirus într-un lot de aripioare de...

În oraşul chinez Shenzhen, autorităţile au detectat urme de coronavirus într-un lot de aripioare de pui congelate importate din Brazilia, potrivit finance.yahoo.com.

Gorj: A murit pacienta care se afla în ambulanța...

Pacienta COVID care se afla în ambulanța din Mehedinți, care a căzut aseară de pe un pod, în localitatea gorjeană Cornești, a...
00:00:58

Cercetați pentru operațiuni cu substanțe psihoactive

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Buzău, au efectuat, ieri, 28 de percheziţii domiciliare,...