17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPrimarul din Seul, găsit mort

Primarul din Seul, găsit mort

Primarul capitalei Coreei de Sud, Seul, a fost găsit mort. Acesta fusese dat dispărut de către fiica sa. 

Primarul capitalei Seul, Park Won-soon, în vârstă de 64 de ani, a fost dat dispărut joi dimineață. Corpul său neînsuflețit a fost găsit după șapte ore de căutări. Conform Bbc, cu o seară înainte, o secretară de la primărie ar fi depus la poliție o plângere în care îl reclama pe Park că o molestase sexual. 

Posibilă sinucidere

Park Won-soon a plecat de acasă joi dimineață, în jur de ora 10.30. El nu a ajuns la serviciu, iar celularul său era închis. Poliția s-a mobilizat în masă ca să-l caute, folosind inclusiv câini și drone. Corpul lui neînsuflețit a fost găsit după multe ore în nordul orașului, într-o zonă unde fusese identificat semnalul telefonului său celular. 

Dispariția lui Park a fost semnalată poliției de fiica sa. Conform agenției de presă Yonhap, care citează o sursă anonimă din poliție, aceasta ar fi spus că primise de la tatăl său un mesaj care suna ca un testament. 
Înainte de a dispare, Park sunase la serviciu și spusese că este bolnav. El ceruse să-i fie anulate toate întâlnirile din ziua respectivă. 

Agenția de presă Bbc a confirmat o știre, care circula în presa din Coreea de Sud, cum că exact cu o seară înainte o secretară care lucrează sau a lucrat cu primarul îl denunțase la poliție pentru violență sexuală. Este posibil ca dispariția și moartea lui să aibă legătură cu acest denunț. 

Avocat pentru drepturile omului

Înainte de a intra în politică, Park Won-soon a fost avocat specializat în drepturile omului și a câștigat procese care au făcut istorie în societatea civilă a țării. Printre acestea a fost și primul caz de molestare sexuală ajuns în instanță în Coreea de Sud. El a înființat și una dintre cele mai importante asociații sud-coreene pentru drepturile omului.

Primar dedicat și apreciat 

Park era primar al Seului din 2011 și se afla la al treilea mandat. Funcția sa este considerată a doua ca importanță după cea a președintelui țării. Park era văzut ca un posibil candidat la conducerea țării, după ce actualul președinte își va fi încheiat mandatul, în 2022.  

În cei zece ani cât a fost primar al Seulului, el a promovat o schimbare radicală a orașului. În timpul crizei de coronavirus, Park s-a aflat în prima linie a luptei cu pandemia, luând măsuri radicale care au făcut ca, în ciuda numărului mare de locuitori, în Seul să se înregistreze doar 1.390 de bolnavi.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS