30 C
Craiova
joi, 13 august, 2020
Știri de ultima oră Eveniment Patru arestaţi pentru un scandal cu furci şi săbii

Patru arestaţi pentru un scandal cu furci şi săbii

Procurorii doljeni au cerut şi obţinut arestarea preventivă a patru bărbaţi din Craiova, acuzaţi de tentativă de omor calificat. Anchetatorii au reţinut că, săptămâna trecută, cei patru bărbaţi au intrat în gospodăria unei familii din cartierul Popoveni şi au agresat trei persoane. Agresorii erau înarmaţi cu o furcă şi o lopată, respectiv un par şi o sabie. Unul dintre suspecţi, care se sustrage cercetărilor, a fost arestat în lipsă.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj spun că între cele două familii există neînţelegeri de la sfârşitul anului trecut. În seara zilei de 2 iulie a izbucnit un alt scandal între cele două familii.

„În seara zilei de 2.07.2020, în jurul orei 20.30, inculpatul M.F. a mers să cumpere benzină de la o staţie Peco, întrucât nu aveau energie electrică şi foloseau un generator de curent. Pe traseu trebuia să treacă pe lângă gospodăria persoanei vătămate P.G. În momentul în care M.F. a ajuns în apropierea gospodăriei lui P.G., a fost întâmpinat de acesta, care i-a adresat injurii şi l-a lovit cu muchia unui topor în zona capului, după cum rezultă din declaraţia inculpatului“, au precizat anchetatorii.

Aceştia din urmă au mai explicat că, în aceeaşi seară, bărbatul agresat a hotărât să se răzbune.

Atacaţi în propria gospodărie

Mai departe, bărbatul lovit, împreună cu alţi trei bărbaţi, s-au înarmat şi au intrat peste familia cu care se afla în conflict.
„Inculpatul M.G. s-a înarmat cu o lopată, inculpatul M.F. cu o furcă, inculpatul D.R. cu un ciomag şi C.F cu o sabie şi au mers în curtea locuinţei persoanei vătămate, care se afla împreună cu fiul, nepotul, soţia şi sora sa. Inculpaţii au pătruns fără drept în locuinţa persoanei vătămate, iar aceasta, împreună cu fiul şi nepotul ei, au sărit peste gardul din plasă de sârmă ce împrejmuieşte gospodăria în partea din spate a casei, fiind urmăriţi de către inculpaţi.

La o distanţă de câţiva metri de gardul din plasă de sârmă, inculpaţii l-au lovit cu obiectele pe care le aveau asupra lor pe P.G., până l-au doborât la pământ. Apoi l-au lovit pe P.O. şi, în final, pe I.R. În urma loviturilor recepţionate şi aceştia au căzut pe sol. După agresiunea comisă, inculpaţii au plecat de la locul faptei, iar cele trei persoane vătămate au rămas căzute pe sol“, au mai explicat anchetatorii.

Cele trei victime ale atacului au fost transportate la Spitalul de Urgenţă Craiova. Medicii legişti au stabilit că cele trei victime au suferit leziuni prin lovire cu corpuri dure şi tăietoare. Necesită între 40 şi 70 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

Patru arestaţi pentru un scandal cu furci şi săbii

Procurorii doljeni spun că cei patru bărbaţi sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor calificat. În plus, aceştia sunt acuzaţi şi de violare de domiciliu.
Pe 4 iulie, anchetatorii au cerut arestarea preventivă a celor patru inculpaţi. Judecătorii de la Tribunalul Dolj au fost de acord cu solicitarea procurorilor şi au dispus arestarea inculpaţilor. Pe numele unuia dintre ei, care se sustrage cercetărilor, a fost emis un mandat de arestare în lipsă.

Un alt inculpat a fost prins pe 3 iulie, în timp ce încerca să iasă din ţară pe la Nădlac.
Hotărârea Tribunalului Dolj nu este definitivă şi a fost contestată de inculpaţi la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Focar Covid la Căminul de Bătrâni. Poliţia a deschis...

126 de persoane de la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Craiova s-au infectat cu noul coronavirus. După ce în...

VIDEO / Focar de coronavirus la Spitalul Filiaşi. Prefectul...

Focar de coronavirus la Spitalul Filiaşi. Opt angajaţi de la Spitalul Orăşenesc din Filiaşi au fost testaţi pozitiv cu COVID-19.

Tătaru: Starea de alertă ar putea fi prelungită

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, joi, că starea de alertă ar putea fi prelungită, dacă așa va decide Comitetul Național pentru...

Sepsi – „U” Craiova, în prima etapă a sezonului...

Astăzi, la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal, a avut avut loc tragerea la sorţi a noului program al Ligii 1, pentru sezonul...
00:00:59

Poluare de la incineratorul de deșeuri medicale din Slatina

Imagini incredibile de la incineratorul de deșeuri medicale de la Slatina au fost difuzate de televiziunea publică. După sesizările cetățenilor, inspectorii Gărzii...

Încă două decese de coronavirus în județul Gorj

Încă două persoane au murit de coronavirus în județul Gorj în ultimele 24 de ore. Din datele raportate de către Direcția de...