30 C
Craiova
joi, 13 august, 2020
Știri de ultima oră Eveniment Condamnat la 8 ani de închisoare din cauza postărilor pe Facebook

Condamnat la 8 ani de închisoare din cauza postărilor pe Facebook

Un tribunal din Vietnam l-a condamnat marți la opt ani de închisoare pe un bărbat găsit vinovat de postarea de mesaje împotriva statului pe contul său de Facebook, a anunțat ministerul de interne vietnamez potrivit Reuters.

În pofida unor reforme economice majore și a unei deschideri sporite față de schimbări sociale, Partidul Comunist din Vietnam păstrează o cenzură strictă asupra mediei și rămâne intolerant față de critici.

Nguyen Quoc Duc Vuong, în vârstă de 29 de ani, a fost acuzat de „crearea, stocarea, răspândirea informațiilor, materialelor și articolelor cu scopul de a contesta statul” în cadrul unui proces care a durat o zi, a anunțat într-un comunicat Ministerul pentru siguranță publică din Vietnam.

Vuong a fost acuzat de difuzarea live a 110 ore de înregistrări video și scrierea a 336 de postări pe contul său de Facebook pentru a-l defăima pe Ho Și Min, liderul considerat de Partidul Comunist vietnamez drept fondatorul națiunii, și de răspândirea propagandei împotriva statului.

Instanța a dispus de asemenea și plasarea bărbatului în arest la domiciliu timp de trei ani după executarea pedepsei, a mai anunțat ministerul.

Arestarea activiștilor politici a crescut în Vietnam de la sfârșitul lui 2019 pe măsură ce Partidul Comunist se pregătește pentru un congres cheie în luna ianuarie a anului viitor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Iaşi: Chirica cere universităţilor să pună spaţii la dispoziţia...

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, solicită universităţilor din...

ȘTIRI GdS

Dolj: Tineri reținuți de polițiști pentru furt

Polițiști din cadrul Poliției Orașului Filiași au reținut, ieri, pentru 24 de ore 2 tineri de 20 și...

Tir încărcat cu azotat de amoniu a luat foc...

Cabina unui autotren încărcat cu azotat de amoniu a fost cuprinsă de flăcări, în zona localității timișene Sânandrei, pe drumul ce leagă...

A dus la poliţie un portofel găsit pe o...

A dus la poliţie un portofel găsit pe o bancă

China: Urme de coronavirus într-un lot de aripioare de...

În oraşul chinez Shenzhen, autorităţile au detectat urme de coronavirus într-un lot de aripioare de pui congelate importate din Brazilia, potrivit finance.yahoo.com.

Gorj: A murit pacienta care se afla în ambulanța...

Pacienta COVID care se afla în ambulanța din Mehedinți, care a căzut aseară de pe un pod, în localitatea gorjeană Cornești, a...
00:00:58

Cercetați pentru operațiuni cu substanțe psihoactive

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Buzău, au efectuat, ieri, 28 de percheziţii domiciliare,...