5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCraiovean condamnat pentru mutilarea a două tinere

Craiovean condamnat pentru mutilarea a două tinere

Magistraţii de la Judecătoria Craiova au hotărât, săptămâna trecută, să condamne la doi ani şi şase luni de închisoare un craiovean de 29 de ani. Pedeapsa cuprinde o alta mai veche, de un an de închisoare pentru lipsire de libertate. Bărbatul este acuzat că, în martie 2017, a tăiat pe faţă două tinere din Craiova. Incidentul a avut loc în plină zi, în apropierea unei frizerii din cartierul 1 Mai. Hotărârea Judecătoriei Craiova nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel de părţile din dosar.

Potrivit anchetatorilor, incidentul a avut loc pe data de 20 martie 2017, în cartierul craiovean 1 Mai. În jurul orei 13, într-o frizerie în care se afla inculpatul, au intrat patru membri ai unei familii cu care acesta era în conflict. În scurt timp s-a ajuns la un scandal în plină stradă.

„La vederea acestora, inculpatul P.E.A. a luat un cuțit tip briceag din mâna frizerului care îl tundea, oferindu-i inculpatului M.M. un cuțit ce îl avea asupra sa, și amândoi au ieșit din frizerie, urmându-i pe membrii familiei D., care părăsiseră frizeria. În timp ce inculpatul M.M. a rămas pe scările de la ușa de acces în frizerie, inculpatul P.E.A. l-a strigat pe martorul V.A., care nu a răspuns solicitării acestuia de a se apropia. În continuare, inculpatul P.E.A. l-a urmărit pe trotuarul din fața frizeriei și prinzându-l de haină a încercat să-l lovească, între cei doi interpunându-se persoanele vătămate N.A. și L.M. Cu briceagul ce îl avea asupra sa, inculpatul le-a aplicat lovituri cauzatoare de leziuni(…).
Acțiunea violentă a inculpatului asupra persoanelor vătămate a condus la tulburarea ordonii și liniștii publice în zona comiterii faptei, aceasta fiind intens circulată atât rutier și pietonal”, au reţinut anchetatorii.

Un an şi cinci luni de închisoare la prima condamnare

Oamenii legii au reţinut că una dintre fete a fost tăiată pe faţă şi în zona spatelui. A avut nevoie de 14-16 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare. A doua fată a fost tăiată pe faţă şi a avut nevoie pentru vindecare 8-9 zile de îngrijiri medicale.
Inculpatul a fost trimis în judecată în aprilie 2017. A fost acuzat de lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii și liniștii publice. În ianuarie 2018, Judecătoria Craiova a dat o primă sentinţă în acest dosar. Inculpatul şi-a reconoscut faptele şi a fost condamnat la un an şi cinci luni închisoare.
Instanţa a dispus ca una dintre victime să primească de la inculpat suma de 35.000 de lei drept daune morale. A doua tânără urma să primească suma de 15.000 de lei drept daune morale.
A urmat apelul, iar în decembrie 2018, Curtea de Apel Craiova a dispus rejudecarea dosarului.

Craiovean condamnat pentru mutilarea a două tinere

Dosarul s-a întors pe rolul Judecătoriei Craiova tot în decembrie 2018. Instanţa s-a pronunţat săptămâna trecută, pe 3 iulie. De data aceasta, inculpatul a fost condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare cu executare. Pedeapsa cuprinde o alta mai veche, de un an de închisoare pentru lipsire de libertate.
De asemenea, instanţa i-a interzis inculpatului să comunice sau su să se apropie de persoanele vătămate timp de cinci ani. Din pedeapsa primită se scade perioada reţinerii şi arestului la domiciliu(6 aprilie 2017 – 15 iunie 2018).

De data aceasta, instanţa a dispus ca inculpatul să achite suma de 50.000 de lei tinerei tăiate pe faţă şi pe spate. Cealaltă parte vătămată urmează să primească suma de 15.000 de lei.
Sentinţa Judecătoriei Craiova poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS