14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentBărbat, arestat pentru că își ținea fiul vitreg legat cu un lanț de copacul din curte

Bărbat, arestat pentru că își ținea fiul vitreg legat cu un lanț de copacul din curte

Un bărbat în vârstă de 59 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă, fiind acuzat că şi-a legat de un copac din curtea locuinţei fiul vitreg în vârstă de 28 de ani, cunoscut cu afecţiuni psihice.

Iniţial, mama tânărului le-a declarat anchetatorilor că ea şi-a legat copilul de copac, deoarece acesta obişnuia să se dezbrace şi să iasă din curtea casei şi nu mai ştia să se întoarcă la domiciliu.

Potrivit primelor informații oferite de reprezentanții IPJ Vaslui, un bărbat în vârstă de 59 de ani, din comuna Cozmeşti, a fost arestat preventiv, cu ocazia cercetărilor efectuate, poliţiştii stabilind că acesta şi-a imobilizat fiul vitreg, legându-l cu un lanţ metalic de un copac aflat curtea locuinţei. Se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de privare de libertate în mod ilegal, ancheta fiind continuată, în vederea probării întregii activităţi infracţionale a bărbatului.

Tânărul a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui.

Cazul tânărului a fost semnalat de asistentul social din comuna Cozmeşti, care a observat că tânărul cu dizabilităţi este singur în curte şi a fost legat de copac şi a chemat reprezentanţi ai Poliţiei şi ai Ambulanţei. Tânărul a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui.

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui au afirmat că în cazul acestui tânăr primăria din localitate a făcut o solicitare pentru instituţionalizare, deoarece mama era depăşită de situaţie şi nu se putea ocupa în mod corespunzător de îngrijirea lui, dar la momentul respectiv nu a fost găsit niciun loc disponibil în centrele pentru persoane cu dizabilităţi.

Potrivit acestora, când a fost identificat un astfel de loc, către primărie au fost comunicate documentele necesare în vederea întocmirii dosarului, dar dosarul nu a mai fost depus, deoarece mama tânărului, care este asistent personal pentru fiul său, ar fi refuzat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS