17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentBărbatul judecat pentru incendierea unui craiovean, în arest

Bărbatul judecat pentru incendierea unui craiovean, în arest

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au dispus menținerea arestului preventiv față de un bărbat de 32 de ani, acuzat că a aruncat cu sticle pline cu benzină într-un craiovean. Victima a decedat în urma arsurilor suferite. Incidentul a avut loc în vara anului trecut. Bărbatul de 32 de ani a fost trimis în judecată în ianuarie, anul acesta. Inculpatul este judecat pentru omor calificat, tentativă de omor și distrugere.

Cercetările în acest dosar au fost începute de procurorii doljeni în vara anului trecut. Anchetatorii au reținut că, pe 13 august, anul trecut, inculpatul a hotărât să se răzbune pe un vecin. În fața anchetatorilor, inculpatul a susținut că „avea o relaţie conflictuală cu victima de mai mulţi ani“. În dimineața zilei de 13 august a decis să se răzbune.

Atac cu cocteiluri Molotov, pe casa scării

Procurorii doljeni au stabilit că inculpatul a umplut mai multe sticle cu benzină și a atacat victima.

„După aproximativ zece minute, l-a observat pe S.A. coborând pe scări şi, când a ajuns la etajul 1 al blocului, în timp ce era poziţionat cu spatele, a aprins materialul textil al unei sticle cu o brichetă şi, din uşa apartamentului, a aruncat în direcţia acestuia. În urma impactului cu betonul, sticla s-a spart, iar substanţa inflamabilă a luat foc, flăcările cuprinzând hainele victimei. Inculpatul a continuat să arunce cu sticle incendiare în direcţia victimei şi în alte locuri de pe casa scării“, au precizat anchetatorii în rechizitoriul întocmit.

Tot atunci a fost rănit și un bărbat care a încecat să salveze victima atacului.

Victima a fost transportată la Spitalul de Urgență Craiova, iar de aici a fost dus cu un elicopter SMURD la o unitate medicală din București. Tânărul a decedat pe data de 7 septembrie.

Bărbatul judecat pentru incendierea unui craiovean, în arest

Inculpatul a fost arestat preventiv pe data de 14 august 2019. De atunci, instanța a tot prelungit mandatul de arestare emis pe numele acestuia. Și pe 10 iunie, instanța a dispus menţinerea măsurii arestării preventive faţă de inculpat. Hotărârea instanței a fost contestată la Curtea de Apel Craiova. Instanța a respins acțiunea inculpatului, așa că acesta va fi judecat în continuare în stare de arest preventiv. Bărbatul de 32 de ani a fost trimis în judecată în ianuarie, anul acesta. Următorul termen de jduecată a fost stabilit pentru data de 8 iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS