7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentBărbat din Șimnicu de Sus, reţinut pentru camătă

Bărbat din Șimnicu de Sus, reţinut pentru camătă

Polițiștii din comuna Șimnicu de Sus au dispus, marți, reținerea unui bărbat de 54 de ani, din localitate. Acesta este cercetat pentru comiterea infracțiunii de camătă. În urma cercetărilor, oamenii legii au stabilit că bărbatul acorda împrumuturi în lei sau euro cu o dobândă de 20% pe lună.

Potrivit polițiștilor doljeni, bărbatul de 54 de ani a acordat astfel de împrumuturi în ultimii 5 ani.

”Din cercetările efectuate de poliţişti, a rezultat faptul că, în perioada 2015-2020, cel în cauză ar fi acordat de 28 de ori, unui număr de 18 persoane, sumele totale de 49.000 de lei şi 15.650 de euro. A solicitat o dobândă lunară de până la 20% din valoarea sumei împrumutate”, au precizat oamenii legii.

În cursul zilei de luni, polițiștii doljeni au descins la mai multe adrese din Șimnicu de Sus, Craiova și Melinești. Au fost ridicate mai multe sume de bani, susțin polițiștii. ”În cadrul dosarului penal deschis pentru comiterea infracţiunii de camătă în formă continuată, la data de 22 aprilie, poliţiştii au efectuat patru percheziţii domiciliare, la adrese din Șimnicu de Sus, Craiova şi Melineşti. În urma perchezițiilor au fost ridicate sumele de 1.870 de euro, 30.990 de lei şi 25 de lire”, au mai explicat reprezentanții IPJ Dolj.

Bărbat din Șimnicu de Sus, reţinut pentru camătă

Tot marți, bărbatul de 54 de ani a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore. Acesta urmează să fie dus în fața procurorilor craioveni, ”cu propunerile corespunzătoare”, după cum au mai susținut polițiștii.

Potrivit Codului penal, camăta reprezintă darea de bani cu dobândă, ca îndeletnicire, de către o persoană neautorizată. Pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 5 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS