11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPercheziții de amploare la persoane acuzate că au furat produse de lux din Aeroportul Otopeni

Percheziții de amploare la persoane acuzate că au furat produse de lux din Aeroportul Otopeni

Zeci de percheziții au loc, joi dimineața, în București și în județele Ilfov și Prahova, într-un dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului Militar, la persoane acuzate că au furat produse de lux, cosmetice și băuturi din containerele încărcate la bordul avioanelor de pe Aeroportul Otopeni.

Poliția Capitalei a anunțat că, în această dimineață, aproximativ 200 de polițiști pun în aplicare 28 de mandate de percheziție, în București și județele Ilfov și Prahova. Perchezițiile vizează infracțiuni de furt, complicitate la furt, tăinuire și delapidare. Dosarul este instrumentat de Serviciul de Poliție Transporturi Aeriene Henri Coandă din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi București, în coordonarea Parchetului Militar București.

Potrivit polițiștilor, de la finele anului 2019 și până în prezent, mai multe persoane ar fi sustras produse de lux – ceasuri, bijuterii, produse de marochinărie, produse cosmetice și băuturi din containerele ce se încărcau la bordul avioanelor, cu produse destinate comercializării strict în acest spațiu.

Prejudiciul este estimat la aproximativ 800.000 euro.

Mai multe persoane sunt duse la audieri la sediul Secției Regionale de Poliție Transporturi București.

Acțiunea are loc cu sprijinul Direcției Poliției Transporturi, Direcției Operațiuni Speciale și Serviciului Intervenții și Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, precum și al Serviciilor Acțiuni Speciale și Serviciilor Criminalistice din București și județele limitrofe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS