21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentO pacientă infectată cu COVID a fugit din două spitale diferite

O pacientă infectată cu COVID a fugit din două spitale diferite

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cercetează o femeie din Dolj, care ar fi plecat din două spitale diferite fără acordul medicilor. Și asta în condițiile în care a fost testată pozitiv cu COVID-19. Prima oară a plecat din Spitalul Filantropia, iar a doua oară din Spitalul ”Victor Babeș”, ambele din Craiova.

Potrivit procurorilor craioveni, la data de 11 iunie a fost înregistrat primul dosar penal privind o femeie infectată cu COVID-19. Aceasta este cercetată pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Anchetatorii au stabilit că femeia a ieșit din spital fără acordul medicilor și a plecat cu un microbuz către Bistreț.

”La data de 01.06.2020, în intervalul orar 10,00 – 12,00, numita A.M. a părăsit incinta Spitalului Filantropia, unde era internată la secţia de Obstretică Ginecologie, testată pozitiv Covid-19. A fost depistată în ziua de 01.06.2020, în jurul orelor 13:40, pe raza comunei Giurgiţa, în mijlocul de transport persoane marca Mercedes Benz Sprinter, în care se aflau mai mulţi pasageri, în timp ce se deplasa către comuna Bistreţ”, au explicat anchetatorii.

A plecat și din Spitalul ”Victor Babeș”

Pe data de 15 iunie, procurorii craioveni au înregistrat un alt dosar penal pe numele aceleiași femei. De data acesta, femeia este acuzată că a plecat din Spitalul ”Victor Babeș”, tot fără acordul medicilor.

”La data de 14.06.2020, în jurul orelor 14:45, numita A.M., pacientă infectată cu virului SARS COV-2, a părăsit Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumofiziologie „Victor Babeş” Craiova unde era internată, fără acordul personalului medical”, au mai precizat anchetatorii. În acest al doilea dosar penal se fac cercetări tot pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Dosar penal după ce a fugit din carantină

Ieri, procurorii craioveni au anunțat că au întocmit un dosar penal și pe numele unui bărbat, suspectat că a plecat dintr-un centru de carantină. Acest dosar a fost înregistrat tot pe data de 15 iunie.

”La data de 14.06.2020, în jurul orelor 18:15, numitul M.Ş. nu a respectat măsurile de carantină dispuse pentru prevenirea şi combaterea bolilor infectocontagioase, părăsind Centrul de Carantină „Pensiunea Flormang”, unde fusese introdus în cursul aceleiaşi zile, ca urmare a nerespectării măsurii izolării la domiciliu”, au precizat anchetatorii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS