18.8 C
Craiova
luni, 28 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Eveniment Un adolescent rus a fost arestat pentru că plănuia să atace o școală

Un adolescent rus a fost arestat pentru că plănuia să atace o școală

Serviciul Federal de Securitate (FSB) din Rusia a anunțat că ofițerii din sud-vestul Volgogradului au reținut un adolescent care este suspectat că ar fi plănuit un atac cu explozibil într-o școală.

Potrivit unui comunicat al FSB, suspectul în vârstă de 15 ani a fost acuzat și că producea ilegal dispozitive explozive, potrivit RadioFreeEurope.

Băiatul ar fi conceput planul cu doi ani în urmă, când a şi început să se documenteze despre substanţe incendiare şi bombe artizanale, potrivit informaţiilor şi imaginilor difuzate de Serviciul federal de securitate.

Anchetatorii au confiscat din locuința supectului un dispozitiv explozibil manual, c18 ocktailuri Molotov, componente ale substanțelor explozive și o armă cu lamă.

Tânărul a susţinut că voia să folosească tot acest arsenal pentru a se distra, dar anchetatorii cred că plănuia să le utilizeze împotriva unei şcoli. Se pare că suspectul ar fi vizat un anume profesor şi un elev, ca urmare a unui conflict personal.

Istoricul atacurilor comise de minori

Istoric, atacurile la școli din Rusia și alte foste republici sovietice sunt mai puțin frecvente. Cu toate acestea, în ultimii ani au fost în creștere. Anunțul din 15 iunie a venit la mai puțin de două luni după ce o instanță din orașul siberian Krasnoyarsk a arestat un băiat de 14 ani suspectat de un atac mortal într-o școală. Suspectul a fost acuzat de terorism și planificarea unei fapte penale. La începutul lunii februarie, ofițerii FSB au reținut doi adolescenți în orașul Saratov, în zona Volga, cu suspiciunea de a complota un atac mortal cu armă și bombă într-o școală locală. În aceeași lună, FSB a spus că ofițerii săi au împiedicat un atac școlar în orașul Kerch din Crimeea controlată de Rusia, în timp ce o instanță din extremitatea estică a orașului Khabarovsk a condamnat un adolescent la opt ani de închisoare după ce a planificat un tir școlar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Noi sensuri unice pe câteva străzi din Craiova

Primăria Craiova a anunţat că începând cu...

ȘTIRI GdS

Noi sensuri unice pe câteva străzi din Craiova

Primăria Craiova a anunţat că începând cu data de 1 octombrie se vor institui sensuri unice pe câteva străzi din municipiu. Reglementarea...

Autoutilitară lovită de tramvai, pe bulevardul Decebal

Poliţiştii spun că bărbatul de 59 de ani, care conducea un autoturism, nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei şi a fost acroşat de un tramvai.

Câte patru partide au intrat în CL Târgu Jiu...

Câte patru partide au intrat în Consiliul Local (CL) Târgu Jiu, respectiv în Consiliul Județean (CJ) Gorj. Primar la Târgu Jiu a...

Cum va arăta noua componenţă a Consiliului Local Craiova

Noua componenţă a Consiliului Local Craiova. PSD va avea zece mandate de consilieri locali în noua legislatură, iar PNL - nouă.

Zeci de locuitori din Deveselu s-au dus la mormântul...

Mai mulți locuitori din Deveselu s-au dus, după închiderea urnelor, la mormântul lui Ion Aliman, primarul PSD care a primit cele mai...

Primarul din Sadova a murit la câteva ore după...

Eugen Safta, primarul comunei Sadova, din județul Dolj, a murit în cursul acestei nopți. Edilul, care candidase din...