10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentMii de oameni în stradă împotriva morții lui George Floyd

Mii de oameni în stradă împotriva morții lui George Floyd

-

Mii de protestatari s-au strâns, astăzi, în fața Ambasadei SUA la Londra, pentru a condamna brutalitatea poliției după uciderea lui George Floyd în Minneapolis. Unii dintre protestatari poartă măști de protecție și au în mâini pancarte cu ”rasismul este un virus”. Mii de spanioli și italieni s-au alăturat și ei în lupta împotriva rasismului, relatează AFP și Reuters.

Sâmbătă, mii de protestatari s-au strâns în centrul Londrei într-o demonstrație pașnică, dar în cele din urmă mai multe grupuri mici s-au confruntat cu poliția în apropiere de Downing Street.

Șeful Poliției din Londra, Cressida Dick, a spus că 27 de ofițeri au fost răniți ”în mod șocant și complet inacceptabil” în timpul protestelor antirasism din centrul Londrei săptămâna aceasta.

Aproape 3.000 de oameni, potrivit prefecturii Madridului, s-au strâns la pranz în fața Ambasadei SUA, scandând ”nu pot respira”, ”Fără dreptate nu există pace” sau ”Voi, rasiștii, sunteți teroriștii”.
La Roma, mii de tineri s-au strâns în Piazza del Popolo. Aceștia au îngenunchiat și și-au ridicat pumnii pentru nouă minute.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Șapte percheziții DNA la Complexul Energetic Oltenia

DNA efectuează joi șapte percheziții la Complexul Energetic Oltenia...

ȘTIRI GdS