10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentO ursoaică cu pui a coborât în Valea Susenilor

O ursoaică cu pui a coborât în Valea Susenilor

-

Jandarmii montani au depistat o ursoarică alături de doi pui care mâncau hrana lăsată de către turiști. Urșii au început să coboare din zona montană înspre vale, foarte aproape de zona locuită.

Recomandarea autorităților este ca turiștii să nu mai hrănească urșii.

Din păcate unii concetăţeni nu au înţeles încă efectul negativ al hrănirii urşilor în apropierea traseelor turistice, găsind pe acestea resturi de la picnic, hrană solidă pentru câini (boabe), toate lăsate cu intenţie poate bună în apropierea drumului public care traversează Valea Susenilor, dar, care creează un dublu pericol pentru animale – dependenţă iar pentru oameni – risc de atac, potrivit Jandarmeriei Montane


Jandarmeria Montană solicită sprijinul pentru a lăsa zonele montane, neatinse, nu vă apropiaţi de animalele sălbatice, nu plecaţi neînsoţiţi pe trasee turistice şi mai ales Nu hrăniţi aceste animale, mai transmit aceștia.


În situaţia în care sunteţi în pericol sau pe timpul deplasărilor efectuate în zonele împădurite semnalaţi prezenţa urşilor, vă recomandăm să anunţaţi de urgenţă la SNUAU 112, nu încercaţi să-i alungaţi, să-i hrăniţi sau să vă apropiaţi de animalele sălbatice şi îndepărtaţi-vă uşor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

„U“ Craiova – CFR Cluj 0-1 | Ocazii au...

Universitatea Craiova a pierdut la limită, scor 0-1, partida...

ȘTIRI GdS